Πετρέλαιο

Δέσμευση Σαουδικής Αραβίας και Ιράκ για συμμόρφωση στις περικοπές προσφορών πετρελαίου του OPEC+

Δέσμευση Σαουδικής Αραβίας και Ιράκ για συμμόρφωση στις περικοπές προσφορών πετρελαίου του OPEC+
Oι δύο υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στις αγορές πετρελαίου, τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης και την πρόοδο που σημειώθηκε στην εφαρμογή της συμφωνίας ΟPEC+

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και ο Ιρακινός ομόλογός του τόνισαν, σε τηλεφωνική κλήση, την πλήρη δέσμευση των χωρών τους σε συμφωνία OPEC+ για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράκ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στις αγορές πετρελαίου, τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης και την πρόοδο που σημειώθηκε στην εφαρμογή της συμφωνίας OPEC+.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, ξεκίνησε μια ρεκόρ περικοπής προσφοράς τον Μάιο για να ενισχύσει τις τιμές του πετρελαίου που σφυρηλατήθηκαν από την κρίση του κοροναϊού.

Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Ιούλιο, καθώς η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του Κόλπου τερμάτισαν τις εθελοντικές επιπρόσθετες περικοπές τους πάνω από τη συμφωνία υπό την αιγίδα του ΟΠΕΚ και άλλα μέλη σημείωσαν περιορισμένη πρόοδο όσον αφορά τη συμμόρφωση.

Το Ιράκ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή κατά 1,06 εκατομμύρια bpd στο πλαίσιο της συμφωνίας και ο ιρακινός υπουργός πετρελαίου Ihsan Abdul Jabbar δήλωσε ότι η χώρα του θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου περίπου 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο για να αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή της κατά την τελευταία περίοδο υπό το Σύμφωνο μείωσης προσφοράς OPEC +.

Οι υπουργοί ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ δήλωσαν ότι οι προσπάθειες των κρατών μελών του ΟPEC + θα ενισχύσουν τη σταθερότητα των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, θα επιταχύνουν την εξισορρόπησή του και θα στείλουν θετικά μηνύματα στις αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης