Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Κάτω από το 5% η συμμετοχή του Silchester

tags :
ΑΔΜΗΕ: Κάτω από το 5% η συμμετοχή του Silchester
Τη θέση στην μετοχή είχε λάβει το Silchester πριν την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ
Στο 4,99% υποχώρησε η άμεση συμμετοχή της Silchester International Investors International Value Equity Trust στον ΑΔΜΗΕ.
Ειδικότερα, η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής η "Εταιρεία") ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3556/2007 και κατόπιν της από 03.08.2020 σχετικής γνωστοποίησης της εταιρίας Silchester International Investors LLP ("Silchester") με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων της "Silchester International Investors International Value Equity Trust", η συνολική άμεση συμμετοχή της "Silchester International Investors International Value Equity Trust" μειώθηκε στις 31.07.2020 από 5,61% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας ή 13.009.018 μετοχές που κατείχε σε προηγούμενη γνωστοποίηση, σε 4,99% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας ή 11.565.850 μετοχές.
Σημειώνεται ότι στις 31.12.2019 η "Silchester International Investors LLP" ("Silchester") είχε τον έλεγχο σε ποσοστό του 12,98% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας μέσω των κάτωθι εταιρειών:
- Silchester International Investors International Value Equity Trust - Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust - Silchester International Investors International Value Equity Group Trust - Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust - The Calleva Trust
Κατόπιν της σχετικής γνωστοποίησης που αφορά την "Silchester International Investors International Value Equity Trust", το συνολικό ποσοστό της "Silchester" στα δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας εξακολουθεί να βρίσκεται υψηλότερα του 10%.

Όπως είναι γνωστό το Fund του Silchester είχε πάρει θέση στον ΑΔΜΗΕ έμμεσα αγοράζοντας μετοχές της ΔΕΗ, πριν ο ΑΔΜΗΕ αποσχισθεί από τη ΔΕΗ.

Σταδιακά μείωσε την θέση του στον ΑΔΜΗΕ μετά την απόσχιση, με αποτέλεσμα στην παρούσα φάση να πέσει κάτω από 5%.

Αυτό δημιουργεί ερώτημα για το επενδυτικό view του Silchester, καθώς ο ΑΔΜΗΕ στην παρούσα φάση με πιο ολοκληρωμένη στρατηγική και σε ώριμο περιβάλλον, ξεκινά τη μεγάλη διασύνδεση Αττικής – Κρήτης, που θα του αποδώσει μεγάλη άνοδο στο RAB (Regulated Asset Base).

 Από την άλλη πλευρά, το Silchester διατηρεί την θέση του στη ΔΕΗ στην οποία και επικεντρώνει την επενδυτική στρατηγική του. Με τα δεδομένα αυτά, η μετοχή του ΑΔΜΗΕ μπορεί να απελευθερωθεί από πιέσεις, εάν το Silchester σταματήσει κάπου εδώ τις πωλήσεις.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης