Τελευταία Νέα

Η κοινοπραξία Shell και Eneco κερδίζει σε διαγωνισμό υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ολλανδία

Η κοινοπραξία Shell και Eneco κερδίζει σε διαγωνισμό υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ολλανδία
Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης ένα πλωτό ηλιακό πάρκο, μια μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας βραχυπρόθεσμης διάρκειας και ανεμογεννήτριες οι οποίες είναι συντονισμένες στο δίκτυο

Η κοινοπραξία της Shell με την Eneco εξασφάλισε στην τελευταία δημοπρασία αιολικής ενέργειας στην Ολλανδία, χωρίς επιδοτήσεις, το δικαίωμα κατασκευής του αιολικού έργου Hollandse Kust North, ισχύος 759 MW.

Πρόκειται για την κοινοπραξία CrossWind η οποία θα εγκαταστήσει 69 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa, ισχύος 11 MW η καθεμία, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών και Κλιματικής Πολιτικής της Ολλανδίας.

Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης ένα πλωτό ηλιακό πάρκο, μια μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας βραχυπρόθεσμης διάρκειας και ανεμογεννήτριες οι οποίες είναι συντονισμένες στο δίκτυο.

«Ο συνδυασμός αυτών των μεμονωμένων μέτρων πρόκειται να διασφαλίσει τη συνεχή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ανεξάρτητα από τις συνθήκες του ανέμου», δήλωσε η Shell.

Μάλιστα, η CrossWind θα συνεργαστεί στενά με πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα για την ανάπτυξη περαιτέρω τεχνικών καινοτομιών.

«Είμαστε περήφανοι που θα πραγματοποιήσουμε το αιολικό πάρκο Hollandse Kust North μαζί με την Eneco», δήλωσε ο διευθυντής αερίου και ΑΠΕ της Shell, Maarten Wetselaar.

«Η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση. Θα είναι επίσης ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη φιλοδοξία μας να γίνουμε μια επιχείρηση καθαρών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 ή νωρίτερα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης