Ενέργεια

Στοχευμένες επενδύσεις της Chevron στην καθαρή ενέργεια - 500MW στις ΑΠΕ

Στοχευμένες επενδύσεις της Chevron στην καθαρή ενέργεια - 500MW στις ΑΠΕ
Οι επενδύσεις των Αμερικανών παραγωγών στις ΑΠΕ δεν βρίσκονται στην ίδια κλίμακα με αυτή των Ευρωπαίων

Σημαντική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πραγματοποιεί η Chevron, καθώς εξετάζει να κατασκευάσει έργα ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 500 MW, έτσι ώστε να τροφοδοτήσει με καθαρή ενέργεια ορισμένες από τις παγκόσμιες εγκαταστάσεις της.

Ο πετρελαϊκός γίγαντας θα συνεργαστεί με την Algonquin Power & Utilities του Καναδά, έναν αυξανόμενο παγκόσμιο προγραμματιστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να κατασκευάσει τα εργοστάσια τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη λεκάνη Permian του Τέξας και του Νέου Μεξικού, καθώς και στην Αργεντινή, το Καζακστάν και τη Δυτική Αυστραλία.

Τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα αναπτυχθούν από κοινού και θα ανήκουν στην Chevron και την Algonquin, με την Chevron να αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια μέσω συμφωνιών αγοράς ενέργειας.

Που οφείλεται το ενδιαφέρον προς τις ΑΠΕ

Όπως είναι γνωστό, οι αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου υστερούν σε ενεργειακές επενδυτικές κινήσεις σε σύγκριση με τους ευρωπαίους. Ωστόσο, η ανάγκη για μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (και συχνά σε απομακρυσμένες περιοχές) στρέφει το ενδιαφέρον τους στην αιολική και ηλιακή ενέργεια.

H περίπτωση του Τέξας

Το 2018, η ExxonMobil συμφώνησε να αγοράσει 500 μεγαβάτ αιολικής και ηλιακής ενέργειας από την Ørsted στο Τέξας, που την εποχή εκείνη χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη συμφωνία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που υπογράφηκε ποτέ από μια εταιρεία πετρελαίου.

Πέρυσι, η Chevron υπέγραψε συμφωνία αγοράς ισχύος 35 ΜW με την SunPower για την τροφοδοσία του πετρελαίου της Lost Hills στην κομητεία Kern της Καλιφόρνια.

«Νομίζω ότι το κύριο κίνητρο είναι η αξιοπιστία», δήλωσε ο Alex Beeker, κύριος αναλυτής στην Wood Mackenzie. «Το ηλεκτρικό δίκτυο στο Δυτικό Τέξας έχει πάρα πολλές επιχειρήσεις πετρελαίου που καθίσταται απαραίτητο να αναζητηθούν πηγές ενέργειας εκτός δικτύου. Οι ΑΠΕ κρίνονται απαραίτητες», έγραψε ο Beeker σε ένα email.

Η Chevron θέλει να επενδύσει σε λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας που είναι "αξιόπιστες, κλιμακούμενες, οικονομικά αποδοτικές και υποστηρίζουν άμεσα την βασική μας επιχείρηση", δήλωσε ο Allen Satterwhite, πρόεδρος της Chevron's Pipeline & Power unit.

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις προ ημερών της γενικής διευθύντριας ΑΠΕ της Chevron Pipeline & Power, Telisa Toliver, «Τα κόστη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχουν συρρικνωθεί "σημαντικά", καθιστώντας τη χρήση τους στα πεδία άντλησης πετρελαίου πιο οικονομική».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης