Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ENI υπέγραψε τεχνολογική συμφωνία με την OVO Energy, που διαθέτει ψηφιακή πλατφόρμα για την χρήση των πελατών

tags :
Η ENI υπέγραψε τεχνολογική συμφωνία με την OVO Energy, που διαθέτει ψηφιακή πλατφόρμα για την χρήση των πελατών
Στόχος της ENI να φθάσει τους 20 εκατ. πελάτες παγκοσμίως έως το 2050
H ENI υπέγραψε συμφωνία για τη χρήση της τεχνολογίας της βρετανικής OVO Energy με στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό των πελατών έως το 2050, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών την Πέμπτη 23/7/2020.

Η ENI gas e luce, θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ιταλική εταιρεία ενέργειας Eni SpA, έχει περίπου 10 εκατομμύρια πελάτες στην Ευρώπη.

«Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για τη στρατηγική της Eni gas e luce για να επεκτείνει τη διεθνή της παρουσία και να επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο να χτίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο 20 εκατομμυρίων πελατών παγκοσμίως έως το 2050», δήλωσε ο Alberto Chiarini, Διευθύνων Σύμβουλος της Eni gas e luce.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Eni gas e luce θα μπορεί να χρησιμοποιεί την ψηφιακή πλατφόρμα Kaluza της OVO, η οποία επιτρέπει στους προμηθευτές να βλέπουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη χρήση ενέργειας των πελατών - το είδος της τεχνολογίας που πρέπει να αναβαθμιστεί παγκοσμίως, εάν οι χώρες επιτύχουν τους στόχους μείωσης των καθαρών μηδενικών εκπομπών , δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της OVO Energy, Stephen Fitzpatrick.

Πολλές χώρες σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, για να περιορίσουν τις εκπομπές και να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους που πιθανότατα θα δουν την αύξηση της οικιακής χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος .

Η συμφωνία είναι η πρώτη διεθνής συνεργασία της OVO Energy και δεν δημοσιοποιήθηκαν οικονομικά στοιχεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης