Πετρέλαιο

Μήνυμα του CEO της Shell: Μην αναμένετε άμεση ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου

Μήνυμα του CEO της Shell: Μην αναμένετε άμεση ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου
Νωρίς για να γίνουν προβλέψεις σχετικά με την ζήτηση πετρελαίου στην αγορά, επισήμανε ο CEO της Shell, Ben van Beurden

«Μην αναμένετε άμεση ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου» ήταν το μήνυμα της που απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden στον αντιπρόεδρο της IHS Markit, Daniel Yergin, στο πλαίσιο της συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε.

«Ενώ η ζήτηση βενζίνης ανακάμπτει λόγω της σταδιακής χρήσης των μεταφορών, η ζήτηση της ενέργειας θα συνεχίσει να είναι σε χαμηλότερα επίπεδα για αρκετό χρόνο ακόμη. Είναι νωρίς να γίνουν μεγάλες προβλέψεις. Θα αφήσει για χρόνια το αποτύπωμά του ο COVID-19» συμπλήρωσε το ανώτατο στέλεχος της Shell.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι η Shell ανακοίνωσε πως έχει υποβαθμίσει τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για τις τιμές του πετρελαίου, θεωρώντας πως μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού θα επιταχυνθεί η μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Στο πλαίσιο αυτό θα αναλάβει χρεώσεις απομείωσης της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων και διαγραφής, μεταξύ 15 και 22 δισ. δολαρίων μετά φόρων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σε παράλληλες τέτοιες δραστηριότητες κινούνται και άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως η BP και η Eni, παρουσιάζοντας σχέδια για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα.

Σχολιάζοντας τις φιλοδοξίες της Shell για μηδέν, ο van Beurden ξεκαθάρισε: «Θέλουμε να είμαστε μια εταιρεία που είναι μηδενική όσον αφορά τις εκπομπές που σχετίζονται με την επιχείρησή της. Δεν υπάρχει κάτι πιο ξεκάθαρο από αυτό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης