Νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στα σκαριά της Vattenfall - Σε πρώιμο στάδιο η ερευνητική διαδικασία

Νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στα σκαριά της Vattenfall - Σε πρώιμο στάδιο η ερευνητική διαδικασία
Στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας θα είναι έτοιμο το νέο αιολικό έργο της Vattenfall

H Vattenfall διερευνά τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός νέου υπεράκτιου αιολικού πάρκου με το όνομα Kattegatt Syd στα ανοικτά των ακτών της Σουηδίας. Η εταιρεία τόνισε ότι η τοποθεσία του Kattegatt Syd βρίσκεται εντός της σουηδικής οικονομικής ζώνης και βρίσκεται εκτός των περιοχών Natura 2000.

Το έργο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και αυτή τη στιγμή γίνονται όλες οι διεργασίες για την αίτηση και τις διάφορες απαιτούμενες άδειες.

Οι Αρχές και οι δήμοι έχουν ενημερωθεί για το προτεινόμενο αιολικό πάρκο και η εταιρεία συλλέγει τώρα τις απόψεις τους προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα αναφορικά με τις περιβαλλοντικές μελέτες της περιοχής.

«Διερευνούμε ένα κατάλληλο σημείο σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο στην ξηρά και θα επικοινωνήσουμε με τους ενδιαφερόμενους γαιοκτήμονες», σημείωσε η Vattenfall. Επίσης, προγραμματίζεται επίσημη δημόσια διαβούλευση για το χειμώνα 2020.

Με την προϋπόθεση τέλος, ότι λαμβάνονται άδειες και λαμβάνονται αποφάσεις για επενδύσεις, το Kattegatt Syd αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, δήλωσε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης