Εξοικονομώ

Όταν τα ηλιακά φωτιστικά συναντούν τον ενεργειακό φωτισμό στο σπίτι μας και την βεράντα μας

Όταν τα ηλιακά φωτιστικά συναντούν τον ενεργειακό φωτισμό στο σπίτι μας και την βεράντα μας
Εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία για τη συσσώρευση ενέργειας μέσω των φωτοβολταϊκών κυττάρων τους
Όσο ο καιρός γίνεται πιο καλοκαιρινός, τόσο περισσότερο το μπαλκόνι και ο κήπος γίνονται τα σημεία συγκέντρωσης και χαλάρωσης της παρέας και της οικογένειας.
Καθώς τα βράδια είναι η βασική ώρα που χρησιμοποιούνται οι συγκεκριμένοι χώροι, ο σωστός φωτισμός και η κατάλληλη ατμόσφαιρα είναι απαραίτητα, για απολαυστικές, πολύχρωμες και δροσερές στιγμές χαλάρωσης.


Στην αναζήτηση φωτιστικών εξωτερικού χώρου, βάλε στις επιλογές σου τα ηλιακά φωτιστικά, για τους εξής λόγους:

   Τοποθετούνται και συντηρούνται εύκολα.
   Δεν δαπανούν ηλεκτρική ενέργεια, επομένως εξοικονομούν.
   Εξασφαλίζουν διακριτικό φωτισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

eu

Πώς λειτουργούν;

Εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία για τη συσσώρευση ενέργειας μέσω των φωτοβολταϊκών κυττάρων τους, φορτίζοντας έτσι τις μπαταρίες, που ανάβουν τον γλόμπο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πού να τα τοποθετήσω;

Καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, μπορείς, με λίγη φαντασία, να αξιοποιήσεις τα ηλιακά φωτιστικά για να δημιουργήσεις την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που επιθυμείς για να χαίρεσαι τον κήπο και το μπαλκόνι σου. Πάρε ιδέες!
Επίλεξε κάποια “τυχαία” σημεία μέσα στον κήπο, μέσα σε γλάστρες, ακόμα και πίσω από δέντρα, ώστε να φαίνεται ένα διακριτικό φως από διάφορες γωνίες.

Τα βασικά tips για τα ηλιακά φωτιστικά είναι τα εξής:

- Αυτά που παράγουν κίτρινο φως δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα αισθητικά – αυτά που παράγουν λευκό φως όμως, φωτίζουν καλύτερα.

- Δεν ενδείκνυνται για τοποθέτηση σε σημεία που παίζουν τα παιδιά, γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε λίγη ώρα θα έχουν φύγει από τη θέση τους.

- Προς τα τέλη του φθινοπώρου, όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν αισθητά καλό είναι να μαζέψουμε όλα τα ηλιακά φωτιστικά από τον κήπο μας, να τα καθαρίσουμε προσεκτικά (ειδικά τα πάνελ) και να τα φυλάξουμε στην αποθήκη μας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Δεν έχουμε κάποιο λόγο να τ' αφήσουμε στη θέση τους και το χειμώνα καθώς -κακά τα ψέματα- η απόδοσή τους θα είναι πολύ περιορισμένη και θα υποστούν έτσι άσκοπα την φθορά από τις καιρικές συνθήκες.


Επιλέγουμε λοιπόν τα συγκεκριμένα φωτιστικά εξωτερικού χώρου συμβάλλοντας έτσι κι εμείς έστω και λίγο στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα κάνουμε και οικονομία, αφού με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε ενέργεια χρησιμοποιώντας τα φως του ήλιου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Από την άλλη, μπορούμε να «σκεφτούμε πράσινα» και σε ό,τι αφορά τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου, επιλέγοντας τα κατάλληλα φωτιστικά και για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης