«Δρομολογείται» η κατασκευή του μεγαλύτερου πράσινου εργοστασίου υδρογόνου στη Σαουδική Αραβία

«Δρομολογείται» η κατασκευή του μεγαλύτερου πράσινου εργοστασίου υδρογόνου στη Σαουδική Αραβία
Η Air Products με έδρα την Πενσυλβανία ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογόνου στον κόσμο

Σχέδια για την κατασκευή ενός πράσινου εργοστασίου υδρογόνου στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Air Products & Chemical. Πρόκειται, για το μεγαλύτερο στο είδος του έργο στον κόσμο μέχρι τώρα και θα τροφοδοτείται από 4 GW αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Ειδικότερα, το εργοστάσιο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ανήκει από κοινού στην Air Products, την ACWA Power της Σαουδικής Αραβίας και τη Neom, μια νέα μεγαλούπολη που σχεδιάζεται κοντά στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Μόλις ολοκληρωθεί η εν λόγω εγκατάσταση, θα παράγει 650 τόνους πράσινου υδρογόνου καθημερινά, με αποτέλεσμα να λειτουργούν περίπου 20.000 λεωφορεία με υδρογόνο, δήλωσε η Air Products. Η παραγωγή αμμωνίας αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Η Air Products με έδρα την Πενσυλβανία ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογόνου στον κόσμο. Η εταιρεία διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με αγοραστική αξία σχεδόν 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air Products, Seifi Ghasemi, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι το έργο θα είναι βιώσιμο χωρίς επιδοτήσεις, δεδομένης της επιταχυνόμενης παγκόσμιας κούρσας για καύσιμα μεταφοράς χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης