Φυσικό Αέριο

Κατά 60% υποχώρησαν οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ το κρίσιμο τρίμηνο του COVID-19

Κατά 60% υποχώρησαν οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ το κρίσιμο τρίμηνο του COVID-19
Το 2019, οι ΗΠΑ έγιναν ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο μετά το Κατάρ και την Αυστραλία σε ετήσια βάση.

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από το ήμισυ φέτος, σύμφωνα με δήλωση της Διαχείρισης Ενέργειας της χώρας την Τρίτη (23/6).

Στα τέλη Μαρτίου, οι εξαγωγές του LNG των ΗΠΑ έφτασαν σε ρεκόρ υψηλό επίπεδο 9,8 την ημέρα δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών. Ωστόσο, οι εξαγωγές μειώθηκαν σε λιγότερο από 4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα τον Ιούνιο, μείωση σχεδόν 60% σε μόλις τρεις μήνες.

«Οι ιστορικά χαμηλές τιμές φυσικού αερίου και ΥΦΑ στην Ευρώπη και την Ασία έχουν επηρεάσει την οικονομική βιωσιμότητα των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ. Ένας ήπιος χειμώνας και οι προσπάθειες μετριασμού του COVID-19 οδήγησαν στη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου και των υψηλών αποθεμάτων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη και την Ασία, μειώνοντας την ανάγκη για εισαγωγές» εξήγησε ο Οργανισμός.

Μάλιστα, περισσότερα από 70 φορτία ακυρώθηκαν για τις παραδόσεις Ιουνίου και Ιουλίου και περισσότερα από 40 φορτία ακυρώθηκαν για παραδόσεις Αυγούστου, αλλά συγκριτικά, οι εκθέσεις του εμπορικού τύπου δείχνουν ότι 74 φορτία εξήχθησαν από τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, οι ΗΠΑ έγιναν ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο μετά το Κατάρ και την Αυστραλία σε ετήσια βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης