Φυσικό Αέριο

Ben van Beurden (Shell): Η παγκόσμια αγορά LNG θα ανακάμψει σύντομα - Ρυθμός ανάπτυξης κατά 4% ετησίως

Ben van Beurden (Shell): Η παγκόσμια αγορά LNG θα ανακάμψει σύντομα - Ρυθμός ανάπτυξης κατά 4% ετησίως
H αισιοδοξία του Van Beurden για την αγορά  LNG έρχεται σε αντίθεση με την  ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου

Αισιόδοξη πως η παγκόσμια αγορά LNG θα επιστρέψει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, είναι η Shell, δια στόματος του διευθύνοντος Συμβούλου της, Ben van Beurden.
Μιλώντας στο Bloolberg, τόνισε ότι: «Προφανώς  το επενδυτικό μας πρόγραμμα θα ευθυγραμμιστεί στα νέα δεδομένα, αλλά η κερδοφορία της επιχείρησης και οι προοπτικές της θα είναι τόσο καλές όσο αυτές που είδατε πριν από την πανδημία».
Παράλληλα, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η μακροπρόθεσμη ζήτηση αναμένεται να διπλασιαστεί σε 700 εκατομμύρια τόνους έως το 2040, ενώ βραχυπρόθεσμα, το υπόλοιπο θα αποκατασταθεί έως το 2021 λόγω της αργής αύξησης της προσφοράς.
Παρόλο που οι προβλέψεις βραχυπρόθεσμα ενισχύθηκαν εντελώς από την πανδημία του κορονοϊού, η Shell «πιστεύει ακόμη πάρα πολύ ότι με τις τρέχουσες προοπτικές προσφοράς-ζήτησης, ο εν λόγω τομέας θα αναπτυχθεί με ρυθμό που πλησιάζει το 4% ανά έτος».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αισιοδοξία του Van Beurden για την αγορά  LNG έρχεται σε αντίθεση με την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης