Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Altmaier: Η Γερμανία θα χρειασθεί ενέργεια από χώρες πλούσιες σε ΑΠΕ για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Altmaier: Η Γερμανία θα χρειασθεί ενέργεια από χώρες πλούσιες σε ΑΠΕ για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου
Αγώνας δρόμου στην Γερμανία για επίτευξη συμφωνίας για την παραγωγή υδρογόνου στις 3 Ιουνίου του 2020
Η γερμανική κυβέρνηση απέτυχε να συμφωνήσει για μια εθνική στρατηγική για το υδρογόνο (H2) , με τις απόψεις των υπουργών να διίστανται για την προτεινόμενη ικανότητα και τους χρόνους εφαρμογής του πολυαναμενόμενου σχεδίου την απανθρακοποίηση της οικονομίας και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
Ο Altmaier, ως υπυργός Οικονομίας, δήλωσε ότι δεν θα είναι δυνατόν να παραχθεί αρκετό υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές εγχώρια και πρέπει να δημιουργηθεί μια βιομηχανία εισαγωγών για υδρογόνο από χώρες με ένταση αιολικής και ηλιακής ενέργειας για την επίτευξη των στόχων CO2.

Διαμορφώνονται κατά τον τρόπο αυτό μακροπρόθεσμα ευκαιρίες για την ελληνική ενεργειακή αγορά η οποία διευρύνει την δυναμική και την τεχνογνωσία της

Η ηλεκτρόλυση είναι μια διαδικασία χωρίς άνθρακα, εάν τροφοδοτείται με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, για την εξαγωγή «πράσινου» υδρογόνου από το νερό.
Η Γερμανία θέλει να χρησιμοποιήσει την αιολική και ηλιακή ενέργεια για να παράγει περισσότερο από αυτό το εναλλακτικό καύσιμο για να αντικαταστήσει το αέριο και το πετρέλαιο στους τομείς της θέρμανσης και των μεταφορών, ειδικά για τη μεταφορά βαρέων εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με το Reuters η στρατηγική δεν είναι έτοιμη για να υιοθετηθεί από το υπουργικό συμβούλιο στις 3 Ιουνίου, την οποία η υπουργός περιβάλλοντος Svenja Schulze υποστήριζε νωρίτερα ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Ωστόσο, παραμένει δυνατή η παρέμβαση της τελευταίας στιγμής για τη διάσωση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας στις 3 Ιουνίου, ανέφεραν πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Οι επίδοξοι επενδυτές σε νέα ενεργειακά συστήματα είναι απογοητευμένοι από τη μακρά αναμονή και την ασάφεια σχετικά με το πόση ικανότητα ηλεκτρόλυσης θέλει να κατασκευάσει η χώρα και για ποια χρονική περίοδο.
Ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier της Συντηρητικής παράταξης της Καγκελαρίου Angela Merkel θέλει 3.000 έως 5.000 μεγαβάτ (MW) έως το 2030, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες, μειονότητα στο συνασπισμό, θέλουν 10.000 MW.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία στο Green Deal.
Η Γερμανία ελπίζει επίσης να αντικαταστήσει αυτό που είναι γνωστό ως «γκρίζο» υδρογόνο, που παράγεται από φυσικό αέριο, με την πράσινη ποικιλία στις διαδικασίες παραγωγής στις βιομηχανίες χάλυβα, τσιμέντου και χημικών.
Ο Altmaier δήλωσε ότι δεν θα είναι δυνατόν να παραχθεί αρκετό υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές εγχώρια και πρέπει να δημιουργηθεί μια βιομηχανία εισαγωγών για υδρογόνο από χώρες με ένταση αιολικής και ηλιακής ενέργειας για την επίτευξη των στόχων CO2.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης