Ηλεκτρισμός

Δυνατό «άνοιγμα» της Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση της Κίνας

Δυνατό «άνοιγμα» της Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση της Κίνας
Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις των άμεσα ενδιαφερομένων

Στο τελικό στάδιο των συνομιλιών για να κλείσει τις μεγαλύτερες επενδυτικές της συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται η Volkswagen, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει τη διείσδυσή της στη μεγαλύτερη αγορά περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ειδικότερα, ετοιμάζεται να αγοράσει το 50% της Anhui Jianghuai Automobile Group, μητρική της JAC Motors, με το ποσό να ανέρχεται στα 491 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Volkswagen ετοιμάζεται επίσης να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα Guoxuan High-tech Co.

Ο απώτερος στόχος της εταιρείας

Επιθυμία της Volkswagen είναι να διατηρήσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος ξένος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Κίνα, ακόμα και καθώς οι πωλήσεις μειώνονται λόγω της υγειονομικής κρίσης, μια που βλέπει ανταγωνιστές όπως η Tesla να κερδίζουν έδαφος.
Οι συμφωνίες δεν έχουν ακόμα κλείσει και τα ποσά των επενδύσεων είναι πιθανό να αλλάξουν καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δήλωσαν οι πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης