Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι νέοι αυστηροί στόχοι της Daimler για τις εκπομπές ρύπων - Ουδέτερη παραγωγή αυτοκινήτων ως το 2022

Οι νέοι αυστηροί στόχοι της Daimler για τις εκπομπές ρύπων - Ουδέτερη παραγωγή αυτοκινήτων ως το 2022
Η Daimler έχει ήδη υπογράψει προκαταρκτική μη δεσμευτική συμφωνία με τη Volvo Trucks για την ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία συστημάτων κυψελών καυσίμου για βαρέα οχήματα

Αυστηρότερους στόχους στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θέτει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων Daimler.
Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας που κατέχει και την μάρκα Mercedes, είναι η επίτευξη ουδέτερης παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων παγκοσμίως μέχρι το 2022, αναφέρει το Reuters.

“Τώρα πηγαίνουμε για παγκόσμια παραγωγή ουδέτερου άνθρακα έως το 2022”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Όλα Καλένιους, προσθέτοντας ότι ο στόχος περιλαμβάνει και την παραγωγή μπαταριών.
Ο στόχος του άνθρακα είχε προηγουμένως εφαρμοστεί στην Ευρώπη.
Η Daimler έχει ήδη υπογράψει προκαταρκτική μη δεσμευτική συμφωνία με τη Volvo Trucks για την ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία συστημάτων κυψελών καυσίμου για βαρέα οχήματα.
Η Daimler θα ενοποιήσει όλες τις τρέχουσες δραστηριότητες κυψελών καυσίμου στην κοινή επιχείρηση. Ο Όμιλος Volvo θα αποκτήσει το 50% στην κοινοπραξία. Η κοινοπραξία θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη και αυτόνομη οντότητα, με την Daimler Truck AG και τον Όμιλο Volvo να συνεχίζουν να είναι ανταγωνιστές σε όλους τους άλλους τομείς δραστηριότητας, ανέφεραν οι εταιρείες.
Παράλληλα, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, που κατέχει μερίδιο 9,69% στην Daimle, θα διερευνήσει την πιθανότητα βαθύτερης συνεργασίας με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης