Διεθνή

Εμπάργκο στη Huawei ετοιμάζουν οι ΗΠΑ - Κλιμακώνεται ο πόλεμος του Λευκού Οίκου κατά των κινεζικών επιχειρήσεων

Εμπάργκο στη Huawei ετοιμάζουν οι ΗΠΑ - Κλιμακώνεται ο πόλεμος του Λευκού Οίκου κατά των κινεζικών επιχειρήσεων
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποκόψουν την Huawei από τη λίστα των προμηθευτών της αμερικανικής αγοράς
Οι ενέργειες των ΗΠΑ κατά των κινεζικών επιχειρήσεων κλιμακώνονται πλέον, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται ο Donald Trump αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Huawei στη χώρα.
Η Huawei δεν θα μπορεί να κάνει συμφωνίες εξαγοράς ή συμμετοχής σε αμερικανικές εταιρείες του κλάδου της στις ΗΠΑ, αναφέρεται απόφαση του Λευκού Οίκου.
Επίσης, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποκόψουν τον τεχνολογικό κολοσσό από τη λίστα των προμηθευτών της αμερικανικής αγοράς, καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στις πωλήσεις του.
Όπως αναφέρει το Reuters, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ τροποποιεί έναν κανόνα των εξαγωγών για να «στοχεύσει στρατηγικά στις κινήσεις της Huawei επί του εδάφους των ΗΠΑ».
Η έκθεση ανέφερε ότι η κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει και την Taiwan Semiconductor Manufacturing.
Παράλληλα, το Υπουργείο εξέδωσε παράταση 90 ημερών για προσωρινή αναστολή της απαγόρευσης της χρήσης εξοπλισμού από την κινεζική Huawei Technologies.
Όπως ανέφερε, η κίνηση "παρέχει την ευκαιρία στους χρήστες συσκευών Huawei και παρόχων τηλεπικοινωνιών - ιδιαίτερα εκείνων σε αγροτικές κοινότητες των ΗΠΑ - να συνεχίσουν να λειτουργούν προσωρινά τέτοιες συσκευές και δίκτυα και να επιταχύνουν τη μετάβαση σε εναλλακτικούς προμηθευτές".
Σύμφωνα με διαρροές, εάν υλοποιηθεί τελικά αυτή η τροποποίηση, η Κίνα θα ενεργοποιήσει λίστα αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες είναι αναξιόπιστες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης