Ηλεκτρισμός

Έτοιμη τον Αύγουστο η Αγορά Εξισορρόπησης για την έναρξη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Έτοιμη τον Αύγουστο η Αγορά Εξισορρόπησης για την έναρξη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, ο Διαχειριστής πιέζει την General Electric ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας
Την ολοκλήρωση ανάπτυξης της Αγοράς Εξισορρόπησης ώστε το Χρηματιστήριο Ενέργειας να μπορεί να ξεκινήσει να λειτουργεί εντός Αυγούστου, έχει εξασφαλίσει ο ΑΔΜΗΕ από την General Electric, ανάδοχο του έργου. Αυτό επισήμανε χθες ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, Ιωάννης Μάργαρης, προσθέτοντας ότι ο Διαχειριστής πιέζει την εταιρεία ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση του έργου.

Ο κ. Μάργαρης σημείωσε ότι η εμπλοκή στην ολοκλήρωση των πληροφοριακών συστημάτων προέκυψε από την αποχώρηση των τεχνικών της εταιρείας από τη χώρα μας. Μάλιστα, οι ειδικοί αναχώρησαν απροειδοποίητα, πριν τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση μετακινήσεων στο εξωτερικό.

Χωρίς ουσιαστική βάση η επίκληση ανωτέρας βίας

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, ο Διαχειριστής πιέζει την εταιρεία ώστε το προσωπικό της να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην Ελλάδα και, με αυτό τον τρόπο, να επισπευσθεί ο χρόνος προετοιμασίας της Αγοράς Εξισορρόπησης. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως πρόσθεσε, η επίκληση ανωτέρας βίας δεν έχει ουσιαστική βάση, καθώς η πανδημία έχει περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στη χώρα μας.

Μάλιστα, απόδειξη σε αυτό αποτελεί το γεγονός ότι συνεχίζονται απρόσκοπτα όλα τα υπόλοιπα έργα του Διαχειριστή, παρόλο που απαιτούν εργασίες στο πεδίο. Σε κάθε περίπτωση, όπως συμπλήρωσε, ο Αύγουστος αποτελεί ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο στόχο για την έναρξη του Target Model.

Υπενθυμίζεται ότι η αναχώρηση των τεχνικών «πάγωσε» τη διαδικασία παράδοσης της πλατφόρμα της Αγοράς Εξισορρόπησης, φάση κατά την οποία θα γίνονταν τα τελευταία τεχνικά τεστ και οι απαραίτητες μικροπαρεμβάσεις στην πλατφόρμα, ώστε να οριστικοποιηθεί η πλήρως λειτουργική και παραγωγική εκδοχή του συστήματος. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η έναρξη των κοινών δοκιμών με τα πληροφοριακή συστήματα της ΕΧΕ για τις spot αγορές.



K.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης