Ενέργεια

Η Αλγερία μπλοκάρει την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της Anadarko από την Total

Η Αλγερία μπλοκάρει την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της Anadarko από την Total
Η Occidental είχε συμφωνήσει με την Total ότι η γαλλική εταιρεία θα ανελάμβανε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της Anadarko
Η Total έχει ενημερωθεί από την Occidental ότι δεν μπορεί να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλγερία που αποτελούσαν μέρος μιας συμφωνίας 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε από τις εταιρείες για τα περιουσιακά στοιχεία της Anadarko στην Αφρική.
«Η Occidental μας ενημέρωσε επίσημα ότι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της Αλγερίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Patrick Pouyanne σε αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020.
"Απελευθερώνει μέρος του προϋπολογισμού εξαγοράς", δήλωσε ο Pouyanne.

Ως μέρος της συγκέντρωσης μετρητών για να χρηματοδοτήσει την αγορά της Anadarko, η Occidental συμφώνησε με την Total ότι η γαλλική εταιρεία θα ανελάμβανε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της Anadarko.

Τα περιουσιακά στοιχεία της Anadarko βρίσκονται στην Αλγερία, τη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη και τη Νότια Αφρική. Η συμφωνία στη Μοζαμβίκη, η οποία περιλαμβάνει ένα τεράστιο έργο LNG έχει ολοκληρωθεί.

Οι αρχές της Αλγερίας όμως εμπόδισαν την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Total.

Ο Pouyanne είπε στους αναλυτές ότι η απόφαση βασίστηκε στην αντίρρηση της Algiers και η Occidental θα παραμείνει ως χειριστής, εκτός εάν μπορέσει να βρει έναν τρόπο να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Total.

Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία στη Γκάνα, ο Pouyanne είπε ότι τα πράγματα προχωρούσαν με τη συμφωνία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης