Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ρουμανία: Για το 2021 θα μετατεθεί το IPO της Hidroelectrica

Ρουμανία: Για το 2021 θα μετατεθεί το IPO της Hidroelectrica
Το Ταμείο, το οποίο κατέχει το 20% της Hidroelectrica, ανέφερε ότι πιθανότατα η εισαγωγή ενός μεριδίου μειοψηφίας θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος.
Μια αρχική δημόσια προσφορά για την ρουμανική κρατική εταιρείας παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας Hidroelectrica είναι απίθανο να συμβεί φέτος, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, δήλωσε ο διευθυντής του επενδυτικού ταμείου Fondul Proprietatea την Τρίτη 28.4.2020.
Το Ταμείο των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο κατέχει μερίδιο 20% στην Hidroelectrica, που αντιστοιχεί σχεδόν στο ήμισυ της καθαρής αξίας ενεργητικού της, ανέφερε ότι είπε πιθανότατα η εισαγωγή ενός μεριδίου μειοψηφίας θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος.
«Πάντα επικοινωνούσαμε την άποψή μας ότι δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί φέτος», δήλωσε ο διευθυντής της Fondul Johan Meyer.
«Όπως αξιολογούμε την κατάσταση αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει λόγος να μην προβλέψουμε μια μεγάλη καθυστέρηση στο τρίτο ή δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους για μια πιθανή IPO». Πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι στοχεύει να πουλήσει έως και το 20% της Hidroelectrica στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης