Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Υποχώρηση πάνω από 8% στα futures φυσικού αερίου στις ΗΠΑ λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση

Υποχώρηση πάνω από 8% στα futures φυσικού αερίου στις ΗΠΑ λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση
Η παραγωγή φυσικού αερίου στις 48 πολιτείες υποχώρησε σε χαμηλό 11 εβδομάδων στα 91,7 bcfd την Πέμπτη και έφτασε στα 92,0bcfd την Κυριακή

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν έως και 8,6% τη Δευτέρα 27.4.2020   καθώς οι προβλέψεις για ήπιο καιρό σε συνδυασμό με το κλείσιμο λόγω κορωνοϊού οδήγησαν σε πτώση τη ζήτηση.

Μία ημέρα πριν από την ημερομηνία λήξης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου για τον Μάιο στη Νέα Υόρκη το Mercantile Exchange υποχώρησε 9,5 σεντς, ή 5,4%, στα 1,651 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες στις 10:25 π.μ.EDT (1425 GMT).

Οι τιμές νωρίτερα μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Απριλίου στα 1,593 $.

 "Το φυσικό αέριο μειώνεται καθώς η αδυναμία της ζήτησης φαίνεται να επισκιάζει τις περικοπές παραγωγής", δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο.

Η ζήτηση σε 48 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, αναμένεται να μειωθεί καθώς ο καιρός βελτιώνεται, σημειώνοντας πτώση από 87 bcfd αυτήν την εβδομάδα σε 84,8 bcfd στη συνέχεια, σύμφωνα με την Refinitiv.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και πάλι τη Δευτέρα λόγω ανησυχιών σχετικά με την περιορισμένη χωρητικότητα αποθήκευσης, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 "Το φυσικό αέριο υποκύπτει στην πτώση πετρελαίου με ψυχρότερες από τις αναμενόμενες θερμοκρασίες στα μεσοδυτικά ανίκανο να προσφέρει μεγάλη υποστήριξη ", ο Jim Ritterbusch, πρόεδρος της Ritterbusch and Associates στη Galena.

Η παραγωγή φυσικού αερίου στις 48 πολιτείες υποχώρησε σε χαμηλό 11 εβδομάδων στα 91,7 bcfd την Πέμπτη και έφτασε στα 92,0bcfd την Κυριακή, σύμφωνα με την Refinitiv.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξε ότι οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που έλαβαν 43 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (bcf) αερίου για αποθήκευση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 17 Απριλίου. Η αύξηση ενισχύσε τα αποθέματα σε 2,140 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tcf), 20,5% πάνω από τον πενταετή μέσο όρο των 1,777 tcf για αυτή την περίοδο της χρονιάς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου για το υπόλοιπο του 2020 και το 2021 διαπραγματεύονταν υψηλότερα από τον επόμενο μήνα λόγω των προσδοκιών ότι η ζήτηση θα ανέβει καθώς οι αρκετές χώρες θα χαλαρώσουν τους περιορισμούς ταξιδιού και εργασίας.

Μακροπρόθεσμα, η ΕΙΑ προέβλεπε ότι η μείωση των γεώτρησεων θα περιορίσει την παραγωγή φυσικού αερίου ετησίως σε κατά μέσο όρο 91,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα (bcfd) το 2020 και 87,5 bcfd το 2021 από ένα ρεκόρ 92,2 bcfd το 2019.

Αυτή θα ήταν η πρώτη ετήσια μείωση της παραγωγής από το 2016 και η πρώτη φορά από το 2005 που η παραγωγή μειώθηκε για δύο συνεχόμενα χρόνια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης