Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε ανοδική πορεία το πετρέλαιο - Πάνω από 3% ενισχύεται το αργό

Σε ανοδική πορεία το πετρέλαιο - Πάνω από 3% ενισχύεται το αργό

Το Κουβέιτ μειώνει άμεσα την παραγωγή

 

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά την Παρασκευή 24.4.2020, συνεχίζοντας την διήμερη άνοδο που οδήγησε το West Texas Intermediate να κερδίζει περισσότερο από 40% καθώς  το Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί γρήγορα για να μειώσει την παραγωγή προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων που προκαλείται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το αμερικανικό πετρέλαιο ενισχύεται 3,88%, στα 17,14 δολάρια ανά βαρέλι, μετά την άνοδο σχεδόν 20% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το Brent σημειώνει άνοδο 3,66%, υψηλότερα στα 22,11 $. Και τα διαπραγματεύθηκαν σε αρνητικό έδαφος σε ορισμένα σημεία κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι τιμές ήταν κοντά για την όγδοη εβδομαδιαία απώλεια τους τις τελευταίες εννέα - μία από τις πιο ταραχώδεις εβδομάδες στην ιστορία της διαπραγμάτευσης πετρελαίου, με το αμερικανικό West Texas Intermediate να υποχωρεί σε αρνητικό έδαφος, μείον 37,63 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα.

«Η διαταραχή που σχετίζεται με τον κορωνοϊό αναμένεται να προκαλέσει την απότομη πτώση του παγκόσμιου ΑΕΠ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε η Capital Economics σε προβλέποντας συρρίκνωση 5,5% στις παγκόσμιες οικονομίες φέτος, επισκιάζοντας την πτώση 0,5% που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Μόλις ο ιός τεθεί υπό έλεγχο, θα ανακάμψει, αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να επιστρέψουμε στην πορεία του πριν από τον ιό», επεσήμανε.

Ο ΟΠΕΚ +, συμφώνησε σε περικοπές της παραγωγής ίσες με 9,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα που αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Μάιο.

Ωστόσο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ KUNA ανέφερε την Πέμπτη ότι η χώρα θα αρχίσει να μειώνει τις προμήθειες στις διεθνείς αγορές χωρίς να περιμένει την επίσημη έναρξη της συμφωνίας του ΟΠΕΚ +.

Εν τω μεταξύ, το Azeri-Chirag-Guneshli του Αζερμπαϊτζάν θα μειώσει την παραγωγή από τον Μάιο και μετά, καθώς ο παραγωγός πετρελαίου εκπληρώνει τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης