Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Goldman Sachs: Οι αγορές πετρελαίου είναι σημείο καμπής μετά την ιστορική πτώση

tags :
Goldman Sachs: Οι αγορές πετρελαίου είναι σημείο καμπής μετά την ιστορική πτώση
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα υποστήριξε ότι η αγορά είναι σημείο καμπής μετά τις ιστορικές απώλειες αυτή την εβδομάδα
Αν και η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου περιορίστηκε στις αγορές της Ασίας, οι αναλυτές δεν εμφανίζονται σίγουροι ότι το χειρότερο sell off στην αγορά πετρελαίου έχουν τελειώσει.
«Πιστεύουμε ότι η αγορά είναι σε φάση καμπής» δήλωσε ο αναλυτής της Goldman Sachs, Damien Courvalin, και συμπλήρωσε «αν και η ζήτηση δεν αναμένεται να ανακάμψει γρήγορα, η διακοπή της παραγωγής που αναμένεται να δούμε τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημιουργήσουν μια διαρκή αποδιοργάνωση της προσφοράς».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «με όλα αυτά αναμένεται μια σύσφιξη στα θεμελιώδη και ανάκαμψη στις τιμές το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ωστόσο, λιγότερο αισιόδοξος ο Vandana Hari, ιδρυτής της Vanda Insights, ο οποίος περιέγραψε την ανοδική κίνηση ως «ανάσα» και όχι ως «ανάκαμψη».
«Η πτωτική πίεση στις τιμές του πετρελαίου παραμένει τεράστια» δήλωσε στο CNBC ο Hari τονίζοντας τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ανά τον κόσμο.
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει βυθίσει τη βιομηχανία πετρελαίου σε κρίση και εξέθεσε τα εύθραυστα θεμελιώδη στην παγκόσμια αγορά, με την έλλειψη αποθηκευτικών χώρων για την αύξηση της προσφοράς και τη θλιβερή ζήτηση δημιουργώντας μια τέλεια καταιγίδα για τις τιμές.
 
www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης