Πετρέλαιο

Rouhani (Ιράν): Δεν θα επηρεαστεί η οικονομία μας από την πτώση των τιμών πετρελαίου

Rouhani (Ιράν): Δεν θα επηρεαστεί η οικονομία μας από την πτώση των τιμών πετρελαίου
Χαρακτηριστικό είναι πως από την αρχή του έτους, οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταγράψει πτώση μεγαλύτερη του 70% καθώς ο κορωνοϊός έχει μειώσει τη ζήτηση

Την πίστη του ότι δεν θα υποστεί σοβαρές πιέσεις, μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters, ο Ιρανός πρόεδρος διευκρίνισε πως λόγω του ότι η χώρα του δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον μαύρο χρυσό, έχει σαν αποτέλεσμα να είναι περιορισμένος και ο αντίκτυπός του.
«Θα επηρεαστούμε λιγότερο σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, καθώς οικονομία μας εξαρτάται λιγότερο από τις εξαγωγές πετρελαίου» τόνισε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Υπενθυμίζεται πως συνεχίζεται η κατρακύλα στις τιμές του πετρελαίου, αφού συντηρούνται οι ανησυχίες για την περιορισμένη ζήτηση και την περιορισμένη αποθηκευτική χωρητικότητα.
Χαρακτηριστικό είναι πως από την αρχή του έτους, οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταγράψει πτώση μεγαλύτερη του 70% καθώς ο κορωνοϊός έχει μειώσει τη ζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης