Ενέργεια

Νέα δεδομένα στη χάραξη των «πράσινων» στρατηγικών κορυφαίων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο

tags :
Νέα δεδομένα στη χάραξη των «πράσινων» στρατηγικών κορυφαίων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο
Τα παραδείγματα των BP, Shell και Equinor

Οι κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 7% της παγκόσμιας κατανάλωσης αργού, έχουν δεσμευτεί για στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, οι οποίοι ποικίλλουν ως προς το πεδίο εφαρμογής και τη λεπτομέρεια, καθιστώντας δύσκολη τη σύγκριση των επενδυτών.
Στο πλαίσιο της υιοθέτησης μιας πιο πράσινης συνείδησης και τα τρέχοντα δεδομένα της επικαιρότητας, γίνεται αντιληπτό πως τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή και αναζητείται καθαρό μυαλό και χάραξη μεθοδευμένων μέτρων και πρωτοβουλιών.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters, οι κλιματικές φιλοδοξίες μεταξύ των πετρελαϊκών εταιριών εξαρτώνται από τις αντισταθμίσεις άνθρακα, των οποίων η διαθεσιμότητα είναι πεπερασμένη, καθώς επίσης και μη εφαρμόσιμη η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα επί του παρόντος.

Τα παραδείγματα των BP, Shell και Equinor

Οι εκπομπές της BP ανέρχονται σε περίπου 415 εκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Η Royal Dutch Shell Plc στοχεύει στο να εξαλείψει όλες τις επιβλαβείς εκπομπές από τις μονάδες λειτουργίας της καθώς και τον μεγαλύτερο όγκο αερίων του θερμοκηπίου από τα καύσιμα που πουλά έως το 2050.
Η Equinor έχει επίσης δεσμευτεί να μειώσει κατά το ήμισυ την ένταση των ενεργειακών προϊόντων που παράγει και πωλεί έως το 2050, αλλά η μεθοδολογία της βασίζεται στην παραγωγή ιδίων κεφαλαίων και φυσικού αερίου, και όχι σε κάθε σταγόνα καυσίμου που πωλεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΙΕΑ υπογράμμισε ότι η πανδημία του κορονοϊού σε συνδυασμό με την κατάρρευση των τιμών πετρελαίου μπορούν να εκτροχιάσουν τους πράσινους στόχους που έχουν θέσει οι πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης