Φυσικό Αέριο

Σε χαμηλό 24 ετών τα futures φυσικού αερίου στις ΗΠΑ– Ανησυχία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Σε χαμηλό 24 ετών τα futures φυσικού αερίου στις ΗΠΑ– Ανησυχία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
Την Πέμπτη, το προθεσμιακό συμβόλαιο για παράδοση τον Μάϊο  έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1995 για δεύτερη ημέρα

Τα συμβόλαια φυσικού αερίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν την Παρασκευή 3.3.2020 κοντά σε χαμηλό 24 ετών καθώς οι ανησυχίες για υψηλότερες τιμές αργού θα μπορούσαν να ενισχύσουν την παραγωγή αερίου από τα πεδία σχιστολιθικού πετρελαίου εν μέσω προβλέψεων για πιο δροσερό καιρό και υψηλότερη ζήτηση θέρμανσης στα μέσα Απριλίου.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο φυσικού αερίου για παράδοση το Μάιο στο New York Mercantile Exchange παρέμεινε αμετάβλητο στα $ 1.553 ανά εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες στις 8:07 π.μ. EDT (1207 GMT).

Την Πέμπτη, το συμβόλαιο  έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1995 για δεύτερη ημέρα.

Σε εβδομαδιαία βάση το προθεσμιακό συμβόλαιο μειώθηκε υποχώρησε κατά 5% μετά από άνοδο περίπου το 2% την περασμένη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, του αργού εν τω μεταξύ, ανέβηκαν την Παρασκευή μετά τις ενισχυμένες ελπίδες μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη μείωση της προσφοράς αργού.

Ακόμη και πριν αρχίσει η  επιδημία του κορωνοϊού η οποία περιόρισε την παγκόσμια ανάπτυξη και ζήτηση ενέργειας, το φυσικό αέριο διαπραγματευόταν κοντά στο χαμηλότερο ετήσιο επίπεδο καθώς η παραγωγή ρεκόρ και ο ήπιος χειμώνας επέτρεψε στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να αφήσουν περισσότερα καύσιμα σε αποθήκευση.

 Οι τιμές του φυσικού αερίου, ωστόσο, διαπραγματεύονται πολύ υψηλότερα για το υπόλοιπο του 2020 και του ημερολογιακού έτους 2021 σχετικά με τις προσδοκίες ότι η ζήτηση θα αυξηθεί τους προσεχείς μήνες μετά την χαλάρωση των κυβερνητικών περιορισμών σε μετακινήσεις και εργασία μετά από την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η εταιρεία διαχείρισης δεδομένων Refinitiv εκτιμά ότι η αναμενόμενη ζήτηση αερίου στις 48 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, θα υποχωρήσει από τον μέσο όρο των 97,4 δισ. κυβικών ποδιών την ημέρα (bcfd) αυτή την εβδομάδα στα 94,6 την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο καιρός θα οδηγήσει την ζήτηση στα 97,9 bcfd με τις  θερμοκρασίες να αναμένεται να υποχωρήσουν ξανά.

Αυτό συγκρίνεται με προβλέψεις της Rafinitiv την Πέμπτη για 97,8 bcfd αυτή την εβδομάδα και 94,6 bcfd την επόμενη εβδομάδα.

Η ποσότητα φυσικού αερίου που ρέει στις εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG των ΗΠΑ είχε διαμορφωθεί στα 9,0 bcfd την Πέμπτη 2/4 από 9,1 bcfd την Τετάρτη, σύμφωνα με Refinitiv.

Αυτό συγκρίνεται με ένα μέσο όρο 9,1 bcfd την περασμένη εβδομάδα και ένα ολοκαίνουριο υψηλό 9,5 bcfd στις 31 Ιανουαρίου.

Η παραγωγή φυσικού αερίου στις 48 πολιτείες υποχώρησε στα 92,8 bcfd Πέμπτη 2/4 από 93,0 bcfd την Τετάρτη, σύμφωνα με την Refinitiv.

Αυτό συγκρίνεται με ένα μέσο όρο 92,9 bcfd την περασμένη εβδομάδα και ένα υψηλό 96,5 bcfd στις 30 Νοεμβρίου.

Στη spot αγορά, η ενέργεια επόμενης μέρας στο κέντρο SP-15 EL-PK-SP15-SNL στη νότια Καλιφόρνια κατέγραψε χαμηλό ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv ενώ το αέριο στο σημείο αναφοράς Henry Hub NG-W-HH-SNL των Η.Π.Α. στην Λουιζιάνα υποχώρησε στο χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2016.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης