Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Απώλειες για το πετρέλαιο – Αυξήθηκαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ – Υποχώρηση 5% για το Brent

Απώλειες για το πετρέλαιο – Αυξήθηκαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ – Υποχώρηση 5% για το Brent
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 13,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 27 Μαρτίου σε 469,2 εκατομμύρια βαρέλια

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη 1.4.2020 μετά την άνοδο των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα το υψηλότερο επίπεδο από το 2016, ενώ η ζήτηση βενζίνης μειώθηκε απότομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 13,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 27 Μαρτίου σε 469,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από το 2016 και οι αναλυτές αναμένουν ότι τα αποθέματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς τα διυλιστήρια περιορίζουν την παραγωγή και μειώνεται η ζήτηση της βενζίνης.

Το αμερικανικό West Texas Intermediate υποχώρησε 17 σεντς, ή 0,8%, στα 20,31 δολ. το βαρέλι. Το Brent υποχώρησε 1,35 δολάρια, ή 5,1%, στα 24,99 δολάρια το βαρέλι.

Το WTI κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε έως και τα 19,90 δολ. το βαρέλι.

Το Brent είχε υποχωρήσει στα 21,65 δολάρια τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2002.

Η αγορά έχει υποχωρήσει λόγω της μεγαλύτερης παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία μετά την κατάρρευση ενός συμφώνου εφοδιασμού και την απότομη πτώση της ζήτησης λόγω της πανδημίας.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent υποχώρησε κατά 66% το πρώτο τρίμηνο του 2020 – η μεγαλύτερη τριμηναία απώλεια που έχει καταγράψει ποτές.

"Τα παγκόσμια αποθέματα θα γίνουν πλήρεις μέχρι τα μέσα Μαΐου. Πιστεύω ότι η αγορά μπορεί να συνεχίσει να μειώνεται περαιτέρω ", δήλωσε ο Gene McGillian, μεσίτης και αναλυτής πετρελαίου στην παράδοση Tradition Energy.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εκδώσει εντολές περιορισμού των μετακινήσεων για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού και πολλοί κάτοικοι δεν χρησιμοποιούν πλέον τα αυτοκίνητα.

Η ζήτηση βενζίνης μειώθηκε κατά το πλείστον σε μία εβδομάδα, με τα προϊόντα που παραδόθηκαν, ένα πληρεξούσιο για τη ζήτηση, μειώνοντας κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στα 6,7 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης