Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διπλασιασμός των επιδοτήσεων της Ολλανδίας στην πράσινη ενέργεια για μείωση των εκπομπών CO2

Διπλασιασμός των επιδοτήσεων της Ολλανδίας στην πράσινη ενέργεια για μείωση των εκπομπών CO2
Εφικτός σύμφωνα με την GlobalData o περιορισμός των εκπομών CO2

Σε σημαντικό και άκρως ικανοποιητικό βαθμό ενισχύονται οι επιχορηγήσεις της ολλανδικής κυβέρνησης στην πράσινη ενέργεια. Όπως αναμεταδίδει το PV-Europe, η κυβέρνηση της Ολλανδίας διπλασίασε τις επιδοτήσεις της στα 4 δισ. ευρώ από το προηγούμενο ποσό των 2 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα μάλιστα με τη GlobalData, το συγκεκριμένο υπέρογκο ποσό θα καταστήσει εφικτό τον οικονομικό στόχο μείωσης των εκπομπών CO2.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο των Κάτω Χωρών διέταξε την κυβέρνηση να μειώσει τις εκπομπές CO2 του έθνους κατά 25% από τα επίπεδα του 1990 μέχρι τα τέλη του 2020.

Νέα κίνητρα για τη μετάβαση στην αειφόρο ενέργεια (SDEE ++)

Ένα από τα βασικά μέτρα πολιτικής για την επίτευξη των κλιματικών στόχων είναι το πρόγραμμα SDE +, το οποίο παρέχει οικονομική στήριξη στους παραγωγούς για την ανανεώσιμη ενέργεια που παράγουν.
Η Bhavana Sri Pullagura, αναλυτής ενέργειας στην GlobalData, σχολιάζει: «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός έργων ανανεώσιμης ενέργειας που μπορούν να προσφέρουν οικονομικά οφέλη για περαιτέρω ανάπτυξη και να καταστήσουν την ενεργειακή μετάβαση πιο βιώσιμη. Το «SDE 2020» θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη έργων που έχουν σύντομη περίοδο υλοποίησης αλλά και εκείνων των έργων που δεν έλαβαν χρηματοδότηση κατά την προηγούμενη προσφορά. Πρόκειται για μια πραγματική τονωτική ένεση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης