Τελευταία Νέα

Από την Intrakat η κατασκευή αιολικού πάρκου 30 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο Μουζάκι

Από την Intrakat η κατασκευή αιολικού πάρκου 30 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο Μουζάκι
Ο ανάδοχος θα αναλάβει επίσης τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης της μονάδας για 14 έτη
Η Intrakat ανακηρύχθηκε ανάδοχος στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου 30 MW της εταιρείας στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ανάδοχος θα αναλάβει την κατασκευή του πάρκου, επιλέγοντας ανεμογεννήτριες με ονομαστική ισχύ από 2,0 έως 4,2 MW. Οι ανεμογεννήτριες θα είναι ενός κατασκευαστή και το πολύ δύο τύπων. Έτσι, το πάρκο θα αποτελείται από επτά έως 15 ανεμογεννήτριες, έχοντας συνολική ισχύ 27,0 MW έως 30,0 MW.

Παράλληλα, η Intrakat θα κατασκευάσει το κέντρο υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ) 400/20 kV 100 MVA κλειστού τύπου, με το οποίο η εν λόγω μονάδα θα συνδεθεί στο δίκτυο. Επίσης, θα αναλάβει τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του πάρκου για 14 έτη.

Παράταση της άδειας παραγωγής

Για το συγκεκριμένο έργο, η ΔΕΗ ζήτησε και έλαβε από την ΡΑΕ την παράταση της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για μία παλιά, ανεκμετάλλευτη μέχρι σήμερα άδεια, που είχε χορηγηθεί το 2005 και κανονικά θα έληγε στις 28 Μαρτίου 2020.

Με την τροποποίηση της παλαιάς απόφασης η διάρκεια ισχύος της άδειας, που είχε χορηγηθεί στην “Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης ΑΠΕ” - ουσιαστικά στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες- παρατείνεται ως τις 18 Ιουλίου 2021.


Σε εξέλιξη οι δύο διαγωνισμοί για φωτοβολταϊκά 14,99 MW

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία «τρέχει» ήδη τις διαδικασίας για δύο νέα φωτοβολταϊκά 14,99 MW, προκηρύσσοντας διεθνή διαγωνισμό για την εγκατάσταση του δεύτερου πάρκου ισχύος 14,99 MW στο δήμο Εορδαίας στην Κοζάνη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11,95 εκατ. ευρώ και η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 7 Απριλίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξάλλου ο πρώτος ανάλογος διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η ΔΕΗΑΝ τον Ιανουάριο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος επίσης 14,99 MW στο δήμο Εορδαίας, αλλά σε άλλη θέση. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών για το εν λόγω έργο ήταν η 12η Μαρτίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης