Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η BlackRock αποχωρεί από την επενδυτική κούρσα για τον αγωγὀ φυσικού αερίου της ADNOC

tags :
Η BlackRock αποχωρεί από την επενδυτική κούρσα για τον αγωγὀ φυσικού αερίου της ADNOC

Έξι έως επτά πλειοδότες μεταξύ των οποίων και η Snam

 

Η Blackrock Inc αποχώρησε από την κούρσα για να γίνει επενδυτής του αγωγού φυσικού αερίου του Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC) σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η ιταλική Snam και Global Partners Infrastructure μαζί τουλάχιστον έξι υποψηφίους.

Η BlackRock, μαζί με την εξαγορασθείσα εταιρεία KKR & Co, πέρυσι αγόρασε το 40% των μετοχών της ADNOC Oil Pipelines για 4 δισεκατομμύρια δολάρια και επίσης εξέτασε μια συμφωνία που αφορά την υποδομή του αγωγού φυσικού αερίου της ADNOC, ανέφεραν οι πηγές.

Ωστόσο, αποφάσισε τώρα να μην υποβάλει προσφορά για τα περιουσιακά στοιχεία.

"Η BlackRock δεν υπάρχει πια", δήλωσε μία από τις πηγές με γνώση του θέματος, προσθέτοντας ότι το χρονοδιάγραμμα δεν είναι σωστό για τον μεγαλύτερο διαχειριστή χαρτοφυλακίου στον κόσμο δεδομένης της παγκόσμιας αναταραχής στην αγορά που συνδέεται με την έκρηξη του coronavirus.

Η ADNOC προσέλαβε την Bank of America Merrill Lynch και Mizuho για να αναλάβει τη μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων του αγωγού φυσικού αερίου, ανέφερε το Reuters, , καθώς αναζητούσε νέες συνεργασίες σε μια εποχή χαμηλότερων τιμών πετρελαίου.

Η ADNOC, η οποία διαχειρίζεται σχεδόν όλα τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπαθεια τα τελευταία χρόνια να μειώσει το κόστος, να αυξήσει την αποδοτικότητα και να αποτιμήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η Snam εξετάζει τους αγωγούς φυσικού αερίου της ADNOC παράλληλα με άλλα ταμεία υποδομής όπω το Global Infrastructure Partners.

"Είναι μια μεγάλη τιμή, έτσι θα μπορούσε να υπάρξει μια μεγάλη συμμαχία μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερομένων θεμάτων", ανέφερε μία από τις πηγές.

Δύο άλλες πηγές ανέφεραν ότι θα ήταν λογικό για την ADNOC να καθυστερήσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών, δεδομένων του μεγέθους της συναλλαγής και της αβεβαιότητας της παγκόσμιας αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης