Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Νέα πτώση 4,4% της Wall μετά την έκθεση της Goldman για ύφεση 24% στο αμερικάνικο ΑΕΠ το β τρίμηνο του 2020

tags :
Νέα πτώση 4,4% της Wall μετά την έκθεση της Goldman για ύφεση 24% στο αμερικάνικο ΑΕΠ το β τρίμηνο του 2020
Βαθαίνει η ύφεση σύμφωνα με τις νέες αναλύσεις - Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση 15% του S&P από το 2008
Στο -4,4% έκλεισαν DOW και S&P μετά την δημοσιοποίηση της ανάλυσης της Goldman για ιδιαίτερα μεγάλη ύφεση στο β τρίμηνο του 2020 που θα φτάσει το 24% ακολουθούμενη από μια ανάκαμψη της τάξης του 12% στο γ τρίμηνο και 10% στο δ.
Ο DOW κινείται οριακά υψηλότερα από τις 19173 μονάδες και ο S&P από τις 2304 με πτώση 4,3%.
Παράλληλα οι Βρυξέλλες ανέφεραν ότι θα έχουμε ύφεση αντίστοιχη του 20008 ενώ η Bridgewater βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ 6% χωρίς ουσιαστική βοήθεια.
Η ανάλυση της Goldman

Σε μια ομολογουμένως σοκαριστική εκτίμηση προβαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο 2020 θα μειωθεί κατά 24%.
Να σημειωθεί ότι J P Morgan και Goldman Sachs έχουν παρουσιάσει πολύ ζοφερές παραδοχές για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Όμως, η Goldman, η οποία μόλις πριν από τρεις μήνες ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομία είναι "σχεδόν κοντά στην ύφεσης" έχει αναθεωρήσει πλήρως τις εκτιμήσεις της.
Έτσι λοιπόν η Goldman Sachs προβλέπει ότι το αμερικανικό ΑΕΠ του 2ου τριμήνου 2020 θα συντριβεί -24% αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν βασικά σε μια δεύτερη Μεγάλη Ύφεση.
Όπως και η JPMorgan έτσι και η Goldman Sachs βλέπει μια ανάκαμψη σχήματος V στο τρίτο τρίμηνο 2020, αλλά πιθανότατα να αγνοηθεί η εκτίμηση αυτή καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία μέσα σε 3 μήνες.
Ενώ θα πρέπει η Goldman προσεχώς να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της προσεχώς γιατί αν η αμερικανική οικονομία παραλύσει έστω για ένα τρίμηνο τότε για το 2020 θα περάσει σε ύφεση η οικονομία.
Τις τελευταίες μέρες τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης έχουν αποδιοργανώσει την κανονική ζωή σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.
Στις επιχειρήσεις καταγράφεται αύξηση των απολύσεων και μια κατάρρευση των δαπανών, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ τόσο σε μέγεθος όσο και ταχύτητα.
Επίσης σχολεία έκλεισαν, καταστήματα, γραφεία, εργοστάσιαν παραγωγής και εργοτάξια.
Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το πολύ αρνητικό σενάριο για την οικονομία με μια πιο απότομη πτώση του ΑΕΠ το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο 2020.
Η Goldman Sachs αναμένει μείωση της κατανάλωσης και των υπηρεσιών, της μεταποιητικής δραστηριότητας και των επενδύσεων που θα επιδράσει έως -10% τον Απρίλιο του 2020 με τάση βελτίωσης τους επόμενους μήνες.
Κατά την Goldman η αμερικανική οικονομία θα εμφανίσει
-Στο πρώτο τρίμηνο 2020 ύφεση -6%.
-Στο δεύτερο τρίμηνο 2020 κραχ στο ΑΕΠ -24%.
-Στο τρίτο τρίμηνο 2020 ανάκαμψη +12%
-Στο τέταρτο τρίμηνο 2020 ανάκαμψη +10%.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το αμερικανικό ΑΕΠ το 2020 θα σημειώσει ύφεση -3,8%.
Ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι ο βραδύς ρυθμός ανάκαμψης, ακόμη και το 2021, θα προκαλέσει μακροχρόνιες συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
Πηγή:bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης