Επενδύσεις της RWE ύψους 5 δισ. ευρώ στις ΑΠΕ ως το 2022

Επενδύσεις της RWE ύψους 5 δισ. ευρώ στις ΑΠΕ ως το 2022
Κατά 50% έχουν μειωθεί οι εκπομπές άνθρακα της γερμανικής εταιρείας από το 2012

Επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ στις ΑΠΕ ως το 2022 σχεδιάζει η RWE για να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της 4GW αιολικής και ηλιακής χωρητικότητας.
Η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι διαθέτει 2,7 GW που βρίσκεται υπό κατασκευή και έχει συνολικό έργο άνω των 20 GW. Οι άλλες βασικές αγορές ανάπτυξης είναι η Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και η Ασία-Ειρηνικός, ανέφερε η RWE.
Παράλληλα, το 2020 η RWE αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη από αιολική ενέργεια στην υπεράκτια αιολική ενέργεια θα κυμαίνονται μεταξύ 900 εκ και 1,1δις. ευρώ , έναντι 961 εκ το 2019. Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αναμένεται να επιτύχουν προσαρμοσμένο EBITDA ύψους μεταξύ 500 και 600 εκ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Rolf Schmitz  δήλωσε: «Το Οικονομικό έτος  2019 ήταν μια εξαιρετική χρονιά, που ξεκίνησε με την  RWE. Ως ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στον κόσμο, έχουμε έναν φιλόδοξο στόχο: θέλουμε να είμαστε ουδέτεροι από το 2040».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και από το 2012 έχουμε μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στο ήμισυ. Οι λειτουργικές μας δραστηριότητες απέδωσαν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Έχουμε μια εξαιρετική βάση από την οποία να επεκτείνουμε αποφασιστικά τις δραστηριότητές μας και να επιτύχουμε αύξηση της προστιθέμενης αξίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης