Χρηματιστήριο & Αγορές

Στο κόκκινο η Wall Street - 971 μονάδες έχασε Dow - Πτώση πάνω από 2% για το πετρέλαιο

Στο κόκκινο η Wall Street - 971 μονάδες έχασε Dow - Πτώση πάνω από 2% για το πετρέλαιο
S&P, Nasdaq και S&P energy sector έχασαν πάνω από 3%
Iσχυρές απώλειες σημείωσε η Wall Street, σήμερα Πέμπτη 5/3/2020, καθώς οι αγορές παρέμειναν εξαιρετικά ασταθείς απέναντι στον ταχέως διαδεδομένο κοροναϊό.
Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 971 μονάδες, ή 3,59% και έκλεισε στις 26119,45 μονάδες
Ο S & P 500 υποχώρησε 3,39% στις 3024,11 μονάδες
Ο S & P 500 energy sector υποχώρησε 3,55% στις 337,90 μονάδες
Ο Nasdaq Composite μειώθηκε κατά 3,10% στις 8738,59 μονάδες.
Οι μετοχές έφθασαν σε χαμηλά επίπεδα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε σε χαμηλό κάτω του 0,9%.
Και οι 11 τομείς του S & P και οι 30 μετοχές του Dow βρέθηκαν στο κόκκινο.
Ο φόβος για τον κορωνοϊό που διαταράσσει την παγκόσμια οικονομία συνέχισε να συγκρατεί τη Wall Street, καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο επέκτειναν καραντίνα και ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Η Καλιφόρνια κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από θάνατο που σχετίζεται με το κορωνοϊό και 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πολιτεία. Στη Νέα Υόρκη επίσης διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 22,.
"Η πλειοψηφία αυτών είναι μόνο η αυξανόμενη ανησυχία για τις συνέπειες από τον ιό, διότι εξαπλώνεται", δήλωσε ο Tom Essaye, ιδρυτής της έκθεσης Sevens. "Για κάθε ώρα, μια άλλη ομάδα ανθρώπων το έχει και είναι σε άλλη πολιτεάι. Οι άνθρωποι είναι λίγο νευρικοί σχετικά με αυτό το συνεχές φράγμα των τίτλων. "
Αυτή το άγχος τροφοδότησε τη ζήτηση των επενδυτών για ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία όπως τα ομόλογα και ο χρυσός, ο οποίος αυξήθηκε σχεδόν κατά 1%.
Οι κυμαινόμενες αποδόσεις συνέχισαν να ασκούν πίεση στις μετοχές των τραπεζών, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των βασικών δεικτών. Η JPMorgan και η Bank of America υποχώρησαν το 5% περίπου. Η M & T Bank υποχώρησε 5,1% και η Fifth Third υποχώρησε 4,9%.

Το πετρέλαιο

Σημαντικές απώλειες καταγράφει και το πετρέλαιο καθώς ο ΟΠΕΚ αναμένει αν η Ρωσία εγκρίνει τις περικοπές κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα στην παραγωγή που αποφάσισε σήμερα.
Περί τις 22:56 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 2,03% στα 45,83 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε απώλειες 2,44% στα 49,87 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης