Ενέργεια

Το Μεξικό θα συνεχίσει και το 2021 τη μεγαλύτερη αντιστάθμιση πετρελαίου παγκοσμίως

tags :
Το Μεξικό θα συνεχίσει και το 2021 τη μεγαλύτερη αντιστάθμιση πετρελαίου παγκοσμίως
Το υπουργείο Οικονομικών αγοράζει options – συμβάσεις, που του δίνουν το δικαίωμα να πωλεί αργό πετρέλαιο σε προκαθορισμένη μελλοντική τιμή, από μια μικρή ομάδα επενδυτικών τραπεζών και πετρελαϊκών επιχειρήσεων
Το Μεξικό σκοπεύει να «κλειδώσει» τις τιμές για την παραγωγή αργού της χώρας για το επόμενο έτος, συνεχίζοντας τη μεγαλύτερη αντιστάθμιση του κρατικού πετρελαίου παγκοσμίως, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Arturo Herrera.
Ο κ. Herrera σε συνέντευξή του τη Δευτέρα δήλωσε ότι "φυσικά" η αντιστάθμιση του πετρελαίου θα συνεχιστεί, αλλά ότι το Μεξικό δεν θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην αγορά.
Το Υπουργείο Οικονομικών, ή Hacienda, θεωρείται ένα από τα πιο μυστικά της Wall Street.
Ιστορικά, το υπουργείο αγοράζει τις options - συμβάσεις που του δίνουν το δικαίωμα να πωλεί αργό πετρέλαιο σε προκαθορισμένη μελλοντική τιμή - από μια μικρή ομάδα επενδυτικών τραπεζών και πετρελαϊκών επιχειρήσεων.

"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τη λειτουργία καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου με πολύ διακριτικό και πειθαρχημένο τρόπο, ώστε κανείς να μην γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του Μεξικού προχωρεί σε συμφωνίες και να μην μπορούν να προσδιορίσουν τις περιόδους που καλύπτουμε", δήλωσε ο Herrera. "Γιατί αν όχι, θα έχουμε προβλήματα το επόμενο έτος."

Ο Herrera είπε επίσης ότι το Μεξικό είναι πρόθυμο να προσαρμόσει τα επίπεδα φορολογίας για να καταστήσει πιο ελκυστικές για τις επιχειρήσεις νέες συμβάσεις ολοκληρωμένων υπηρεσιών έρευνας και παραγωγής. Η ελπίδα είναι ότι οι συμβάσεις, γνωστές ως CSIEE, θα επιτρέψουν στην Pemex να ενσωματώσει ιδιωτικές εταιρείες σε τομείς όπου έχει οριακές δραστηριότητες, ανέφερε.
Τα CSIEEs αναμένεται να συμβάλουν με 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τεσσάρων ετών, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της Pemex, το οποίο οι αναλυτές αναφέρουν ότι δεν αρκεί για να καλύψει την διαφορά σε 15 χρόνια από την πτώση της παραγωγής πετρελαίου καθώς το χρέος της είναι τώρα το υψηλότερο από οποιαδήποτε μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία.

"Αν δεν είναι ελκυστικές, θα πρέπει να αναθεωρηθούν", δήλωσε ο Herrera, αναφερόμενος στις συμβάσεις. "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε αλλαγές στη φορολογική μεταχείριση για τα πεδία που το χρειάζονται. Και αυτό θα αλλάξει την κερδοφορία αυτών των πεδίων. "


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης