Ενέργεια

Δέσμευση Pompeo για ενεργειακά έργα 1 δισ. ευρώ στην Ευρώπη

Δέσμευση Pompeo για ενεργειακά έργα 1 δισ. ευρώ στην Ευρώπη
Οι ΗΠΑ έχουν εκφράζει την έντονη ανησυχία τους για το μονοπώλιο που σχεδιάζει να χτίσει στην Ευρώπη η Ρωσία

Την δέσμευση των ΗΠΑ για προώθηση ενεργειακών έργων στην Ανατολική Ευρώπη, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mike Pompeo προσδιορίζοντας το ποσό της επένδυσης στο 1 δις. ευρώ.
Ειδικότερα, οι ΗΠΑ έχουν εκφράζει την έντονη ανησυχία τους για το μονοπώλιο που σχεδιάζει να χτίσει στην Ευρώπη, η Ρωσία, δημιουργώντας συνθήκες απόλυτης εξάρτησης. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τη διαδικασία, η Ουάσιγκτον προσπάθησε να χρησιμοποιήσει κυρώσεις για να αποτρέψει την ολοκλήρωση του έργου Nord Stream 2, το οποίο θα φέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Λευκορωσία την 1η Φεβρουαρίου, ο Pompeo δήλωσε ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί είναι έτοιμοι να παράσχουν στη Λευκορωσία πετρέλαιο σε ανταγωνιστικές τιμές 100%.
«Οι ΗΠΑ έλουν να βοηθήσουν τη Λευκορωσία στη δημιουργία του κυρίαρχου κράτους και οι παραγωγοί μας είναι έτοιμοι να καλύψουν το 100% των πετρελαϊκών αναγκών σας σε ανταγωνιστικές τιμές. Είμαστε ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στον κόσμο και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε εμάς» είπε μεταξύ άλλων στις συνομιλίες που είχε με τον Λευκορώσο πρόεδρο, A.Lukashenko.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης