Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε Eni και Total τα δικαιώματα τριών υπεράκτιων μπλοκ πετρελαίου στην Αγκόλα

tags :
Σε Eni και Total τα δικαιώματα τριών υπεράκτιων μπλοκ πετρελαίου στην Αγκόλα

Sonangol και οι Equinor και BP κέρδισαν μικρότερες συμμετοχές,


H ιταλική Eni και η  γαλλική Total είναι μεταξύ αυτών που ανέλαβαν την ανάπτυξη τριών υπεράκτιων μπλοκ στην Αγκόλα από τα 10 που δημοπρατήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή πετρελαίου της χώρας.
Η Eni και η Total κέρδισαν δικαιώματα εκμετάλλευσης στα μπλοκ 28 και 29 αντίστοιχα στην υπεράκτια λεκάνη του Namibe, ενώ η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Αγκόλα Sonangol και οι Equinor και BP κέρδισαν μικρότερες συμμετοχές, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή ANPG σε ανακοίνωση.
Όλα τα μπλοκ είναι “frontier” που σημαίνει ότι δεν παράγουν επί του παρόντος πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.
Ο γύρος προσφορών για τα πεδία στις λεκάνες Namibe και Benguela έκλεισε το Νοέμβριο του 2019.

Η ANPG δεν ανέθεσε κανένα μερίδιο στη λεκάνη του Benguela, ενώ υπάρχουν ακόμη μερίδια στα άλλα μπλοκ.Η Sonangol ανέλαβε το 35% στο μπλοκ 27, αλλά το υπόλοιπο 65% εξακολουθεί να προσφέρεται. Η Sonangol κέρδισε επίσης το 20% της συμμετοχής στο μπλοκ 28. Η Eni, ο φορέας εκμετάλλευσης, κέρδισε το 60% της συμμετοχής της, με το υπόλοιπο 20% να παραμείνει υπό διάθεση.
Το μπλοκ 29 ανατέθηκε πλήρως, με την Total να κατέχει μερίδιο 46%, την Equinor 24,5%, την Sonangol το 20% και την BP το 9,5%.

Η Αγκόλα, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στην Αφρική, προχωρεί σε μεταρρύθμιση της πετρελαϊκής της βιομηχανίας και της ευρύτερης οικονομίας για να περιορίσει την πτώση της παραγωγής που έχει πλήξει στην οικονομία.
Έχει επίσης προωθήσει ευρείες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης μεριδίων της Sonangol και άλλων κρατικών επιχειρήσεων.
Η ANPG δημιουργήθηκε πέρυσι για να αντικαταστήσει τη Sonangol ως οργανισμό διαχείρισης ενεργειακών παραχωρήσεων.

 

www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης