Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ελαφρά υποχώρηση στον χρυσό λόγω ενίσχυσης του δολαρίου

Ελαφρά υποχώρηση στον χρυσό λόγω ενίσχυσης του δολαρίου
Το κλίμα αβεβαιότητας υποστηρίζει την τιμή του μετάλλου
Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα 13/1/2017 καθώς το δολάριο ενισχύθηκε και οι μετοχές σημείωσαν άνοδο.
Παράλληλα η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, λόγω των εκλογών, αναμένεται να συνεχίσουν να παρέχουν «υποστήριξη» στο πολύτιμο μέταλλο.
Η τιμή στην spot αγορά υποχώρησε 0,64% σε 1,226.09 δολάρια η ουγγιά μετά το υψηλό τριμήνου της περασμένης εβδομάδας στα 1,244,67 δολάρια.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν στα 1,225.80 δολάρια.
Στις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1227,30 δολάρια με πτώση 0,70%.
Το δολάριο κατέγραψε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του γεν καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν και πάλι στην αναθέρμανση του εμπορίου των ΗΠΑ που κυριάρχησε μετά την εκλογή Trump.
Οι επενδυτές τοποθετήθηκαν σε μετοχές, ποντάροντας στα σχέδια Trump για φορολογική μεταρρύθμιση που  θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη.
Εν τω μεταξύ, οι εθνικές εκλογές φέτος στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την Ολλανδία στο τέλος του Μαρτίου, κάνουν τις πολιτικές προοπτικές αβέβαιες.
Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ακολουθεί τον Απρίλιο.
Η δυνατότητα της Marine Le Pen του Εθνικού Μετώπου να υπερισχύσει είναι μια βασική αιτία αβεβαιότητας.
"Υποστήριξη για το χρυσό θα παρέχουν οι γαλλικές εκλογές", δήλωσε ο αναλυτής της Danske Bank Jens Pederson.
"Η παγκόσμια αβεβαιότητα από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κορέα θα οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα  και πάλι", δήλωσε ο Hareesh V, επικεφαλής έρευνας στο Geofin Comtrade.
Η Βόρεια Κορέα δήλωσε τη Δευτέρα 13/1/2017 ότι εκτόξευσε με επιτυχία έναν νέο τύπο βαλλιστικό πύραυλο, μεγάλου βεληνεκούς,  συνεχίζοντας το πρόγραμμα όπλων που ακολουθεί κατά παράβαση των ψηφισμάτων U.N..
Ισχυρή ζήτηση για χρυσό καταγράφηκε στην COMEX, όπου οι κερδοσκόποι έθεσαν bullish στοιχήματα σε χρυσό στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών σύμφωνα με τα στοιχεία του Commodity Futures Trading Commission.
Εν τω μεταξύ, η τιμή του αργύρου υποχώρησε 0,87% στα $ 17.79 ανά ουγγιά, αφού προηγουμένως έφθασε στα $ 18.04, το υψηλότερο επίπεδο από την 11η Νοεμβρίου.
Η πλατίνα έχασε 1,25% στα $ 997,80 ανά ουγγιά.
Το παλλάδιο υποχώρησε 1,28 % στα $ 773,95 ανά ουγγιά, αφού νωρίτερα έφθασε σε υψηλό δύο εβδομάδων στα $ 786.90.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης