Διεθνή

Saleh Issa (πρόεδρος Λιβυκής Βουλής): Εκεχειρία τέλος, ξαναρχίζει ο πόλεμος

tags :
Saleh Issa (πρόεδρος Λιβυκής Βουλής): Εκεχειρία τέλος, ξαναρχίζει ο πόλεμος

Η παρέμβαση της Τουρκίας μας καθυστέρησε στο να επανακαταλάβουμε την Τρίπολη είπε ο Aguila Saleh Issa

Η εκεχειρία τελείωσε, οι μάχες ξαναρχίζουν υποστήριξε ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής Aguila Saleh Issa, αναφερόμενος στο τι μέλλει γενέσθαι μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα μεταξύ του στρατάρχη Khalifa Haftar και του πρωθυπουργού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του F. Serraj να καταλήξουν σε μια συμφωνία κατάπαυση του πυρός.
«Η εκεχειρία στη Λιβύη τελείωσε, ο πόλεμος θα ξαναρχίσει.
Η πλευρά Haftar ήταν θετική στην εκεχειρία προς σεβασμό στον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin» είπε ο Aguila Saleh Issa, ο οποίος απέδωσε την αποτυχία των δυνάμεων του Haftar να καταλάβουν την Τρίπολη, την έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, στην παρέμβαση της Τουρκίας.
«Η παρέμβαση της Τουρκίας μας καθυστέρησε στην προσπάθεια να επανακαταλάβουμε την Τρίπολη» υποστήριξε ο Aguila Saleh Issa.
Πάντως μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται εχθροπραξίες και συγκρούσεις στο μέτωπο της Λιβύης, ίσως γιατί οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές περιμένουν και την Διάσκεψη του Βερολίνου, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι ο Haftar αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις της Μόσχας χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, την οποία είχε ήδη υπογράψει ο Fayez al-Sarraj, ο πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.
Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ο Haftar έχει ζητήσει δύο ημέρες προθεσμία για να εξετάσει τη συμφωνία, αν και σε αναρτήσεις του στο twitter είχε αναφέρει πως το έγγραφο της συμφωνίας ήταν έγγραφο προδοσίας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης