Επιχειρήσεις

Xαλυβουργική: Η επόμενη μέρα μετά το λουκέτο, έφυγαν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι

Xαλυβουργική: Η επόμενη μέρα μετά το λουκέτο, έφυγαν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι
Η διοίκηση της Χαλυβουργικής ώθησε σε «εθελούσιες αποχωρήσεις» τους περίπου 150 εναπομείναντες εργάτες
Τον δρόμο για αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ή πτώχευση και εν συνεχεία πλειστηριασμός για εξόφληση των οφειλών προς τις τράπεζες, άνοιξε το λουκέτο της Χαλυβουργικής μετά από 93 χρόνια λειτουργίας.
Η διοίκηση της Χαλυβουργικής ώθησε σε «εθελούσιες αποχωρήσεις» τους περίπου 150 εναπομείναντες εργάτες, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χαλυβουργικής Γιώργος Γάκης υποστηρίζει ότι δεν κατάφεραν να αντέξουν παρά τον αγώνα των δύο ετών και υπέκυψαν στους εκβιασμούς, πως το μέλλον των εργαζόμενων είναι αβέβαιο και επισημαίνει ότι ήρθαν αντιμέτωποι και με την αδιαφορία της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Υπουργείου Εργασίας.
Τα δάνεια της εταιρίας είναι τάξεως των 420 εκ ευρώ και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα για περίπου δύο έτη.
Όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews.gr, η Εθνική και οι υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες της χαλυβουργίας είχαν κινήσει, προ μερικών μηνών, τη διαδικασία καταγγελίας των δανείων, ολοκληρώνοντας την απαραίτητη προεργασία για να αποφασίσουν την πώληση των δανείων.
Ήδη, έχει διενεργηθεί άτυπη διερεύνηση για τα δάνεια με πρώτη προσημείωση επί των ιδιόκτητων ακινήτων της Χαλυβουργικής.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία διεύρυνε πρόσφατα το καταστατικό της.  
Στο αντικείμενό της, πέραν της παραγωγής και εμπορίας παντός είδους μετάλλων, προστέθηκε η αξιοποίηση ακινήτων.
Η αξία των ακινήτων της Χαλυβουργικής στα βιβλία της ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος βαρύνεται από δανεισμό υψηλότερο των 400 εκατ. ευρώ.
Ο Κων/νος Αγγελόπουλος είχε προαναγγείλει το μετασχηματισμό της εταιρείας από τα τέλη του 2018, όταν σε συνέντευξή του είχε δηλώσει «η Χαλυβουργική μπορεί να αξιοποιηθεί, αλλά με άλλον τρόπο.
Όχι ως χαλυβουργία. Πρέπει να αναζητήσει νέα δραστηριότητα και να κάνει νέα αρχή.»  
Σημειώνεται ότι η Χαλυβουργική διέκοψε την έτσι και αλλιώς υποτονική βιομηχανική της δραστηριότητα στο τέλος του 2018, μετά την άρνηση της ΔΕΗ να συνεχίσει την παροχή ρεύματος, εφόσον δεν αποπληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές της χαλυβουργίας.
Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, έχουν στραφεί κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει την από 19.03.2018 αίτηση των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους Κωνσταντίνος και να διορισθεί ως συμπαραστάτης του ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.
Το ίδιο δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 122/2019 απόφασή του απέρριψε και όλες τις αιτιάσεις των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονος καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, περί μεροληψίας.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης