Πετρέλαιο

Baker Hughes: Mειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

tags :
Baker Hughes: Mειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ
Μειώθηκαν κατά 8 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 27 Δεκεμβρίου, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό σε 677
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες καθώς οι παραγωγοί ακολουθούν τα σχέδια για μείωση των δαπανών για νέες γεωτρήσεις.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 8 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 27 Δεκεμβρίου, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό σε 677, το χαμηλότερο  επίπεδο από την εβδομάδα έως τις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes Co την Παρασκευή 27/12/2019.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 885 ενεργές εξέδρες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 208 οι εξέδρες σε ετήσια βάση, την πρώτη ετήσια υποχώρηση  από το 2016. Η μείωση αυτή, ωστόσο, είναι πολύ μικρότερη από το ρεκόρ το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που διατηρεί το Baker Hughes από το 1987.
Σε μηνιαία βάση, ο αριθμός αυξήθηκε για πρώτη φορά στις 13.
Για το τρίμηνο, ο αριθμός των εγκαταστάσεων υποχώρησε για ένα τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο για πρώτη φορά από το 1999, όταν κατέγραψε πτωτικό ρεκόρ  γιαεπτά συνεχόμενα τρίμηνα.
Πριν από αυτό το μήνα, η καταμέτρηση των εξέδρων του πετρελαίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε σε  ρεκόρ 12 συνεχόμενων μηνών, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς οι μέτοχοι αναζητούν καλύτερες αποδόσεις σε περιβάλλον με χαμηλές τιμές ενέργειας.
Παρόλο που ο αριθμός των εγκαταστάσεων γεώτρησης νέων φρεατίων μειώθηκε φέτος, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται.
Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγωγικότητα των εναπομεινάντων εγκαταστάσεων - η ποσότητα των πετρελαιοφόρων νέων φρεατίων που παράγονται ανά εξέδρα - έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ στις περισσότερες λεκάνες σχιστόλιθου.
Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής επιβραδύνθηκε.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια ΕΙΑ εκτιμά ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου θα φθάσει τα 12,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2019 και τα 13,2 εκατομμύρια bpd το 2020 από 11,0 εκατομμύρια bpd το 2018.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού  των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 62 δολάρια το βαρέλι, αναβαθμίζοντας τη σύμβαση για την εβδομάδα, επηρεασμένα από την μείωση των αποθεμάτων περισσότερο από το αναμενόμενο, τα θετικά οικονομικά στοιχεία και την αισιοδοξία σε σχέση με μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.
Τα μελλοντικά συμβόλαια αργού των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν περίπου 60 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2020 και 55 δολάρια για το 2021. Αυτό συγκρίνεται με μέσο όρο των $ 64,90 το 2018.
Σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 943. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Ο αριθμός των εξέδρων αερίου στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, παρέμεινε αμετάβλητος στα 125, και είναι ο χαμηλότερος από το Δεκέμβριο του 2016.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης