Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στο β' εξάμηνο του 2020 θα ολοκληρωθεί ο Nord Stream 2 - Η απάντηση Lavrov στις αμερικανικές κυρώσεις

Στο β' εξάμηνο του 2020 θα ολοκληρωθεί ο Nord Stream 2 - Η απάντηση Lavrov στις αμερικανικές κυρώσεις
Οι κυρώσεις, που καταγγέλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύουν τις εταιρείες που συνεργάζονται για την κατασκευή του Nord Stream 2
Το προσεχές έτος θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο στο Βερολίνο.
Όπως αναμεταδίδει το RT, ο αγωγός των 11 δις δολ, που θα εκτείνεται από τη Ρωσία στη Γερμανία κατά μήκος της Βαλτικής Θάλασσας, θα ολοκληρωθεί στο β’ εξάμηνο του επόμενου έτους.
Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι την περασμένη βδομάδα το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την επιβολή κυρώσεων εναντίον του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, που η Ουάσινγκτον κατηγορεί ότι ενισχύει την επιρροή της Μόσχας στην Ευρώπη.
Οι κυρώσεις, που καταγγέλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύουν τις εταιρείες που συνεργάζονται για την κατασκευή του Nord Stream 2, που διέρχεται κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, παρακάμπτοντας κυρίως την Ουκρανία, σύμμαχο της Δύσης, μέσω της οποίας μέχρι στιγμής διαμετακομίζεται μεγάλο μέρος του ρωσικού φυσικού αερίου.
Στο σημείο αυτό, ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών, Sergey Lavrov, υπογράμμισε πως τα σχέδια των αγωγών φυσικού Nord Stream 2 και Turk Stream θα υλοποιηθούν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, προσθέτοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αντιδράσει κατά των κυρώσεων αυτών.
Παράλληλα, η ολλανδοελβετική εταιρεία Allseas, που εγκαθιστά σωλήνες για το Nord Stream, έχει αποσύρει τα πλοία που τοποθέτησαν σωλήνες από τα ύδατα της Βαλτικής, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.
«Είναι προφανές ότι το έργο θα ολοκληρωθεί. Ως εκ τούτου, οι κυρώσεις μοιάζουν περισσότερο με μια έκφραση δυσαρέσκειας, δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ μπορούν να την σταματήσουν με κάποιο τρόπο» δήλωσε στο RIA Novosti ο Alexis Rodzianko, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης