Ενέργεια

Chevron: Επενδύσεις 5,7 δισ. δολαρίων θα χρειασθεί το έργο στο πεδίο Anchor του Κόλπου του Μεξικού

Chevron: Επενδύσεις 5,7 δισ. δολαρίων θα χρειασθεί το έργο στο πεδίο Anchor του Κόλπου του Μεξικού
Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση έχει χωρητικότητα 75.000 βαρελιών αργού πετρελαίου και 28 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα
Η Chevron Corp ανακοίνωσε την Πέμπτη 12/11/2019 ότι το έργο στο πεδίου  Anchor στον Κόλπο του Μεξικού θα χρειασθεί επένδυση ύψους περίπου 5,7 δισ. δολαρίων.
Ανακοινώνοντας την τελική επενδυτική της απόφαση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση, η πετρελαϊκή  ανέφερε ότι το πρώτο πετρέλαιο από το πεδίο αναμένεται το 2024.
Το πεδίο Anchor βρίσκεται περίπου 140 μίλια μακριά από την ακτή της Λουιζιάνας και βρίσκεται σε βάθη υδάτων 5.000 ποδιών.
Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση έχει χωρητικότητα 75.000 βαρελιών αργού πετρελαίου και 28 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα. Οι συνολικοί δυνητικά ανακτήσιμοι πόροι ισοδύναμου πετρελαίου εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 440 εκατομμύρια βαρέλια.
Η Chevron, μέσω της μονάδας της, κατέχει ποσοστό 62,86% επί του έργου και είναι ο φορέας εκμετάλλευσης, ενώ η μονάδα της Total SA κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό.
Η Chevron ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι αναμένεται ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν από 10 δισεκατομμύρια δολάρια έως 11 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, που σχετίζονται με έργο βαθέων υδάτων στον Κόλπο του Μεξικού, το οποίο χρειάζεται υψηλότερες τιμές πετρελαίου για να αποφέρει κέρδος.
Η απομείωση σχετίζεται επίσης με τα περιουσιακά στοιχεία σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην Appalachia, τα οποία επλήγησαν από χαμηλές τιμές φυσικού αερίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης