Ενέργεια

SEIA : Η ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ έχασε 62.000 θέσεις εργασίας λόγω των δασμών Trump

SEIA : Η ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ έχασε 62.000 θέσεις εργασίας λόγω των δασμών Trump
Η   Ένωση Ηλιακών Βιομηχανιών των Η.Π.Α. (SEIA), δημοσίευσε τη μελέτη δύο ημέρες πριν οι ομοσπονδιακές αρχές  εξετάσουν τις επιπτώσεις των δασμών
Η ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ έχασε τη δημιουργία περίπου 62.000 θέσεων εργασίας και επενδύσεων 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των δασμών που επέβαλε ο Trump σε εισαγόμενα πάνελ τα οποία επιβλήθηκαν σχεδόν πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 3/12/2019.
Η   Ένωση Ηλιακών Βιομηχανιών των Η.Π.Α. (SEIA), δημοσίευσε τη μελέτη δύο ημέρες πριν οι ομοσπονδιακές αρχές του εμπορίου πραγματοποιήσουν ακρόαση για να εξετάσουν τις επιπτώσεις των δασμών στους ηλιακούς συλλέκτες.
Το αποτέλεσμα της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου θα μπορούσε να δείξει εάν ο Πρόεδρος Donald Trump θα προβεί σε αλλαγές ή ακόμα και θα ακυρώσει τους τετραετής δασμούς που επιβλήθηκαν στις αρχές του 2018.
Η εισφορά ξεκίνησε με 30% και πρόκειται να μειωθεί κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες κάθε χρόνο.
Αν το καθεστώς παραμείνει αμετάβλητο, η ηλιακή βιομηχανία θα δημιουργήσει 62.000 λιγότερες θέσεις εργασίας από ό, τι διαφορετικά θα είχε μεταξύ 2017 και 2021, ανέφερε η SEIA στη μελέτη. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από τους 53.000 εργαζόμενους στην βιομηχανία άνθρακα των ΗΠΑ, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Τα 19 δισ. δολάρια σε χαμένες επενδύσεις ισοδυναμούν με 10,5 gigawatts σε εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας, αρκετές για να τροφοδοτήσουν περίπου 1,8 εκατομμύρια σπίτια, σύμφωνα με την SEIA.

Από τις υψηλότερες παγκοσμίως οι τιμές στις ΗΠΑ

"Η ηλιακή βιομηχανία ήταν η πρώτη βιομηχανία που επλήγη από την τιμολογιακή πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τώρα αισθανόμαστε τις επιπτώσεις που προειδοποιήσαμε πριν από δύο χρόνια", δήλωσε ο Abigail Ross Hopper, πρόεδρος της SEIA.
Η ανακοίνωση του Trump σχετικά με τον φόρο εισαγωγής των ηλιακών συλλεκτών τον Ιανουάριο του 2018 ήταν η έναρξη ενός εμπορικού πολέμου με στόχο να βοηθήσει τους κατασκευαστές των ΗΠΑ να ανακάμψουν από τα χρόνια παρακμής.
Οι εγκαταστάτες ηλιακής ενέργειας αντιτάχθηκαν στην κίνηση επειδή βασίζονται σε φτηνά εισαγόμενα πάνελ για να ανταγωνίζονται τα ορυκτά καύσιμα.
Τα περισσότερα πάνελ που έχουν εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζονται στην Ασία.
Παρά τους δασμούς οι παγκόσμιες τιμές των πάνελ συνέχισαν να μειώνονται λόγω της υπερπροσφοράς από την Κίνα, η οποία μείωσε τα κίνητρα για εγκαταστάσεις εκεί και πλημμύρισε ηλιακά προϊόντα την αγορά.
Ακόμα, η έκθεση της SEIA διαπίστωσε ότι οι τιμές στις ΗΠΑ είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο για την ηλιακή ενέργεια. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τον ηλιακό τομέα να ανταγωνιστεί άλλες μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως η αιολική ενέργεια και το φυσικό αέριο.
Οι δασμοί είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις νεότερες ηλιακές αγορές, όπως η Αλαμπάμα, η Ντακότα και το Κάνσας, επειδή καθιστούν την ηλιακή μη ανταγωνιστική, επεσήμανε η SEIA.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης