Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία ΕΤΕπ - Iberdrola για επένδυση 690 εκατ. ευρώ σε αιολικά πάρκα στη Βραζιλία

Συνεργασία ΕΤΕπ - Iberdrola για επένδυση 690 εκατ. ευρώ σε αιολικά πάρκα στη Βραζιλία
Για να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού, είναι απαραίτητο να κινητοποιηθούν πόροι σε πρωτοφανή κλίμακα
Δύο νέες συμφωνίες για την προώθηση της δράσης για το κλίμα μέσω επενδύσεων σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσαν σήμερα στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα (COP25) στη Μαδρίτη η ΕΤΕπ και η Iberdrola.
Για το λόγο αυτό, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας της ΕΕ, Emma Navarro και ο πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Galan, υπέγραψαν δύο δάνεια συνολικού ύψους 690 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Emma Navarro, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, υπεύθυνη για την δράση της Τράπεζας για το κλίμα και τις δραστηριότητές της στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτές τις συμφωνίες στη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα στη Μαδρίτη, επειδή είναι ένα καλό παράδειγμα των προσπαθειών της ΕΤΕπ για την υποστήριξη της δράσης για το κλίμα εντός και εκτός Ευρώπης. Για να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού, είναι απαραίτητο να κινητοποιηθούν πόροι σε πρωτοφανή κλίμακα και η ΕΤΕπ θέλει να ηγηθεί της αντίδρασης στην πρόκληση αυτή. Δουλεύουμε με στόχο τα έργα αυτά και τα επόμενα να συμβάλουν στη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργεια».
Από την πλευρά του, ο Ignacio Galán υπογράμμισε ότι: «Η Ιberdrola έχει ήδη προχωρήσει σε αυτήν τη μετάβαση πριν από 20 χρόνια, όταν διαπιστώσαμε ότι το μέλλον περνούσε απαραιτήτως από μια οικονομία χωρίς άνθρακα. Έκτοτε, έχουμε επενδύσει 100.000 εκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έξυπνα δίκτυα και αποδοτική αποθήκευση και έχουμε γίνει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στον κόσμο. Πρέπει όλοι να είμαστε μέρος της λύσης. Ως ηγέτες στη βιώσιμη χρηματοδότηση, πιστεύουμε ότι συμφωνίες όπως αυτές που υπογράψαμε σήμερα είναι απαραίτητες για να μετατρέψουμε την κλιματική αλλαγή σε ευκαιρία και να αφήσουμε έναν κατοικήσιμο πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές».
Από το συνολικό ποσό των 690 εκατομμυρίων ευρώ, 250 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της κατασκευής 15 αιολικών πάρκων που θα αναπτυχθεί στη χώρα η Neoenergia, θυγατρική της Iberdrola στη Βραζιλία. Αυτές οι νέες εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε τρία βορειοανατολικά κράτη: Paraíba, Bahía και Piauí. Όταν λειτουργούν, θα έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 520 μεγαβάτ (MW) και θα παράγουν ετήσιο μέσο όρο 2.300 GWh καθαρού ηλεκτρισμού. Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε αυτά τα νέα πάρκα θα εκτελεσθούν σε διάστημα πέντε ετών και θα επιτρέψουν τη δημιουργία 2.300 θέσεων εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης