Σημαντική επενδυτική κινητικότητα στην υπεράκτια αιολική ενέργεια της Ιαπωνίας από ξένους «παίκτες»

Σημαντική επενδυτική κινητικότητα στην υπεράκτια αιολική ενέργεια της Ιαπωνίας από ξένους «παίκτες»
Αρκετοί ξένοι κατασκευαστές όπως οι Ørsted, Equinor, wpd και CIP έχουν ιδρύσει υποκαταστήματα στη χώρα, δείχνοντας την πρόθεσή τους να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα της χώρας
Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ξένες εταιρείες συγκεντρώνει η αγορά της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με μελέτη της GlobalData.
Ειδικότερα, η ιαπωνική αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ στα 68 MW, αλλά υπάρχουν δυνατότητες να φθάσουν τα 770 MW σε τέσσερα έργα αιολικών πάρκων, όλα εκ των οποίων βρίσκονται στο αδειοδοτικό στάδιο.
«Η αγορά αιολικών ανεμογεννητριών στην Ιαπωνία, αν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, δείχνει ολοένα και περισσότερα θετικά μηνύματα στους επενδυτές και η πρόσφατη κοινή επιχείρηση μεταξύ της καναδικής εταιρείας ενέργειας Northland Power και Shizen Energy, είναι αδιάψευστο στοιχείο» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της GlobalData, Harminder Singh.
Επίσης, σύμφωνα με την Ιαπωνική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, αρκετοί ξένοι κατασκευαστές όπως οι Ørsted, Equinor, wpd και CIP έχουν ιδρύσει υποκαταστήματα στη χώρα, δείχνοντας την πρόθεσή τους να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα της χώρας.
Στη συνέχεια, ο Singh συμπλήρωσε πως: «Οι παγκόσμιες εταιρείες επιδιώκουν να είναι οι πρώτοι συμμετέχοντες στην ιαπωνική αγορά για να κερδίσουν το πλεονέκτημα την περίοδο της έντονης επενδυτικής δραστηριοποίησης. Ενδεικτικό παράδειγμα, η γερμανική εταιρεία RWE που υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Kyuden Mirai Energy».
Τέλος, σύμφωνα με την GlobalData, η θαλάσσια αιολική δυναμικότητα που εγκαθίσταται στην Ιαπωνία αναμένεται να φθάσει τα 3,8 GW, που αντιπροσωπεύει ένα εκπληκτικό 33% της συνολικής αιολικής χωρητικότητας στη χώρα έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης