Ενέργεια

Ντ. Μπενρουμπή (Μυτιληναίος): Ρεαλιστικός και φιλόδοξος ο σχεδιασμός του ΕΣΕΚ

Ντ. Μπενρουμπή (Μυτιληναίος): Ρεαλιστικός και φιλόδοξος ο σχεδιασμός του ΕΣΕΚ
Με ικανοποίηση «βλέπει» το νέο ΕΣΕΚ, ο κ. Μπενρουμπή
Ρεαλιστικό και φιλόδοξο χαρακτήρισε το νέο ΕΣΕΚ, ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροπαραγωγής της Μυτιληναίος, Ντίνος Μπενρουμπή, στο πλαίσιο της σημερινής ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρουσία του διοικητή Γ. Στουρνάρα αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη και Γ. Θωμά.
Ο κ. Μπενρουμπή τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Τώρα είναι ξεκάθαρο τι είναι το ΕΣΕΚ, καθώς βλέπουμε με ικανοποίηση μία πολύ δραστική μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Προφανώς μας αφορά η απολιγνιτοποίηση, η οποία έχει δύο παραμέτρους, την νομική και την οικονομική. Ως προς την πρώτη, το 2022 φεύγουν 1000 MW, από τις μονάδες σε Αμύνταιο και Καρδιά, που ήδη λειτουργούν κατά παρέκκλιση».
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι τι φυσικό αέριο είναι «καύσιμο γέφυρα» στην νέα σελίδα της ενέργειας.
Εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν είναι εφικτός ο διπλασιασμός της αιολικής ισχύος, λέγοντας πως χρειάζονται οι διασυνδέσεις στο Βόρειο Αιγαίο πιο γρήγορα, είτε με κεφάλαια του ΑΔΜΗΕ είτε με ιδιωτικά. Πρέπει να στηριχθούν οι μονάδες που προσφέρουν επάρκεια και ευελιξία στο σύστημα.
«Απαραίτητη προϋπόθεση όλων είναι η ανταγωνιστική αγορά, χωρίς στρεβλώσεις. Επομένως, το πρώτο και κύριο θέμα είναι να εξασφαλισθεί ρευστότητα στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και market monitoring, ώστε να μην υπάρχουν καταχρηστικές συμπεριφορές και πωλήσεις κάτω του κόστους» κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης