Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 44,3 δισ. δολ. οι προσφορές για την IPO της Saudi Aramco - Υπερκάλυψη 1,7 φορές

tags :
Στα 44,3 δισ. δολ. οι προσφορές για την IPO της Saudi Aramco - Υπερκάλυψη 1,7 φορές
Στις προσφορές ιδιωτών, η προθεσμία των οποίων έληξε χθες, 4,9 εκατομμύρια επενδυτές ζήτησαν μετοχές συνολικής αξίας περίπου 10,4 δισ. δολάρια
Η αρχική δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής προσφορές 44,3 δισ. δολάρια από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, δηλαδή περίπου 1,7 φορές το ποσό στο οποίο στόχευε να αντλήσει η κυβέρνηση.
Στις προσφορές ιδιωτών, η προθεσμία των οποίων έληξε χθες, 4,9 εκατομμύρια επενδυτές ζήτησαν μετοχές συνολικής αξίας περίπου 10,4 δισ. δολάρια.
Οι θεσμικοί επενδυτές, που έχουν δικαίωμα μέχρι την Τετάρτη να υποβάλουν προσφορά, έχουν εγγραφεί για μετοχές αξίας 33 δισ. δολάρια, ανέφερε η Samba Capital, μία από τους βασικούς ανάδοχους της IPO.
Σημειώνεται ότι από το ποσό αυτό, το 10,5% προήλθε από επενδυτές εκτός Σαουδικής Αραβίας.
Η σαουδαραβική κυβέρνηση σχεδιάζει να αντλήσει περισσότερα από 25 δισ. δολάρια πουλώντας ένα μερίδιο 1,5% στην εταιρεία με αποτίμηση μεταξύ 1,6 και 1,7 τρισ. δολάρια.
Αναλυτικότερα, μερίδιο 1% προορίζεται για θεσμικούς επενδυτές και το υπόλοιπο για αγοραστές της Σαουδικής Αραβίας που έχουν μπει στο στόχαστρο μιας ευρείας διαφημιστικής εκστρατείας και θα λάβουν μεγαλύτερα του συνηθισμένου δάνεια για να χρηματοδοτήσουν τις αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης