Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Δένδιας: «Αδόκιμη» κάθε συζήτηση για καθορισμό τουρκικής αποκλειστικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

Δένδιας: «Αδόκιμη» κάθε συζήτηση για καθορισμό τουρκικής αποκλειστικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης
Παντελώς αγεωγράφητη μια τέτοια προσπάθεια υποστήριξε ο Έλληνας  ΥΠΕΞ
«Τελείως αδόκιμη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάθε συζήτηση για καθορισμό τουρκικής αποκλειστικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης αναφερόμενος στο μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών.
«Μια τέτοια προσπάθεια είναι παντελώς αγεωγράφητη, γιατί αντιβαίνει κάτι το οποίο ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι ανάμεσα στις δυο χώρες υπάρχει ο μεγάλος όγκος της Κρήτης» ανέφερε ο κ.Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό ομόλογό του.
Ο κ. Δένδιας σημείωσε ακόμη ότι η χώρα είναι έτοιμη να αποστείλει πρέσβη στη Λιβύη, όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την παραμονή του εκεί.
Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή της Τουρκίας προς τα Ηνωμένα Έθνη, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως το υπουργείο έχει ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «παντελώς απαράδεκτους» και ενημέρωσε πως «η Ελλάδα θα απαντήσει σε αυτούς τους ισχυρισμούς με αναλυτική απάντηση την οποία θα στείλουμε στα Ηνωμένα Έθνη, σε όλα τα κράτη της Γενικής Συνέλευσης και σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης