Φυσικό Αέριο

Σε καλό σημείο οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Σε καλό σημείο οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας
Αισιοδοξία για θετική έκβαση των πραγμάτων
Σε θετικό σημείο βρίσκονται τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες πλευρές, σχετικά με την διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.
Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Banca Intesa (ρωσική θυγατρική της Intesa Sanpaolo Banking Group), Antonio Fallico, στο Tass, τονίζοντας βέβαια πως η εν λόγω κατάσταση απαιτεί συστηματική παρακολούθηση.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η κατάσταση θα επιλυθεί θετικά, αλλά οι κίνδυνοι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και η διαδικασία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Ελπίζω ότι η Ευρώπη, η οποία έχει λόγο και επιρροή σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, να λάβει υπόψη της τα συμφέροντα των χωρών που εμπλέκονται στην ιστορία αυτή» είπε μεταξύ άλλων ο Fallico.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως: «Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι έχουν ενδοιασμούς για την υποβολή προτάσεων που αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ιταλία. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου δεν έδειξαν σαφή βεβαιότητα ότι θα υπάρξει μια τέτοια ευκαιρία. Η Ιταλία είναι σίγουρη ότι η Ρωσία θα παραμείνει ένας αξιόπιστος προμηθευτής που εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου για 50 χρόνια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης