Πετρέλαιο

EIA: Αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

EIA: Αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή τους, ενώ άνοδο σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης ενώ μειώθηκαν τα αποθέματα αποσταγμάτων, ανέφερε η ΕΙΑ την Τετάρτη 20/11/2019.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 1,5 εκατ. βαρελιών.
Στο  κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, μειώθηκαν κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού επέκτειναν τα κέρδη μετά την έκθεση ΕΙΑ.
"Υπήρξε μεγάλη υποχώρησε του αργού στο κέντρο διανομής Cushing, το οποίο είναι υποστηρικτικό", δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.
Στα εργοστάσια διύλισης αυξήθηκαν κατά 519.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 870.000 βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια, έναντι προσδοκιών για υποχώρηση 732.000 βαρελιών.
"Η αγορά ντίζελ θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται καλά", δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον. "Ειδικά αν έχουμε επιπλέον κρύο σε όλη τη βορειοανατολική περιοχή, η οποία θα ενισχύσει την ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης."
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 172.000 βαρέλια ημερησίως.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης