Η RWE εισέρχεται στην υπεράκτια αιολική αγορά της Ιαπωνίας

Η RWE εισέρχεται στην υπεράκτια αιολική αγορά της Ιαπωνίας

Η RWE είναι τώρα ο Νο 2 παγκόσμιος φορέας αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας μετά την Δανέζικη Orsted, με συνολική εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική χωρητικότητα 2,5 gigawatts

Η γερμανική RWE σχεδιάζει να επενδύσει σε υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία και βρίσκεται σε συνομιλίες με δυνητικούς Ιάπωνες εταίρους καθώς αποσκοπεί στην επέκταση του παγκόσμιου ανανεώσιμου χαρτοφυλακίου της.
"Βλέπουμε πολύ θεμελιώδεις αρχές εάν εξετάσουμε την ιαπωνική αγορά όσον αφορά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γενικά, αλλά κυρίως των υπεράκτιων αιολικών", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Sven Utermohlen, COO της Wind Offshore Global της RWE Renewables.
Η RWE προχώρησε στην ανάληψη των δραστηριοτήτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της θυγατρικής Innogy και της E.ON, η οποία ήταν μέρος ενός σημαντικού ανασχηματισμού του γερμανικού τομέα ενέργειας.
Η RWE είναι τώρα ο Νο 2 παγκόσμιος φορέας αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας μετά την Δανέζικη Orsted, με συνολική εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική χωρητικότητα 2,5 gigawatts.
Ίδρυσε θυγατρική στο Τόκιο φέτος, αφού μελέτησε την αγορά για περίπου ένα χρόνο.
"Θέλουμε να είμαστε ένας κορυφαίος offshore παίκτης στην Ιαπωνία, ", δήλωσε ο Utermohlen αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το έργο που θα επενδύσει η RWE, λέγοντας ότι εξαρτάται από τους στόχους και τη διαδικασία δημοπρασίας της ιαπωνικής κυβέρνησης.
Η υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας αναμένεται να «απογειωθεί» καθώς η κυβέρνηση εφάρμοσε νόμο νωρίτερα αυτό το έτος για την ενίσχυση της ανάπτυξης αιολικών πάρκων.
Προσδιόρισε 11 περιοχές ως δυνητικά κατάλληλες για ανάπτυξη, τέσσερις από τις οποίες χαρακτηρίστηκαν ως "υποσχόμενες περιοχές" όπου η διαδικασία προετοιμασίας, όπως η αιολική και γεωλογική έρευνα, θα ξεκινήσει αμέσως.
Η κυβέρνηση θα επιλέξει «περιοχές προώθησης» και θα διοργανώσει διαγωνισμό για την επιλογή φορέων εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων, αλλά δεν έχει αποφασισθεί το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.
Η RWE έχει ήδη συμφωνήσει να συνεργαστεί με την Kyuden Mirai Energy, - μια μονάδα της Kyushu Electric Power, η οποία προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια στο νοτιοδυτικό νησί Kyushu- για υπεράκτια έργα στην Ιαπωνία, αλλά η γερμανική εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες και με άλλες ιαπωνικές εταιρείες για συνεργασία, δήλωσε ο Utermohlen .
Η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο σκέπτεται επίσης να επενδύσει σε υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις σε άλλες περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού, ανέφερε, εκτός από την Αυστραλία όπου αναπτύσσει ήδη μια επιχείρηση ηλιακής ενέργειας.
"Η Ιαπωνία δεν είναι η μόνη αγορά στην Ασία-Ειρηνικό που ψάχνουμε", επεσήμανε.
"Η Ιαπωνία είναι σίγουρα η αγορά όπου η εμπλοκή μας πιθανότατα ήταν η βαθύτερη, αλλά εξετάζουμε επίσης την Ταϊβάν, την Κορέα και την Ινδία", δήλωσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης