Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Saudi Aramco έκανε προσφορά στην Petronas για να συμμετέχει στο IPO

tags :
Η Saudi Aramco έκανε προσφορά στην Petronas  για να συμμετέχει στο IPO
Η Aramco και η Petronas έχουν δημιουργήσει από κοινού διυλιστήριο αξίας 27 δις. δολαρίων στη Μαλαισία
Η Saudi Aramco έχει προσεγγίσει την κρατική ενεργειακή εταιρεία Petronas της Μαλαισίας για να συμμετάσχει στην αρχική δημόσια προσφορά της Aramco (IPO), ανακοίνωσε η Petronas την Τετάρτη 6/11/2019, καθώς ο πετρελαϊκός γίγαντας της Μέσης Ανατολής αναζητά επενδυτές για την εισαγωγή.
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να πουλήσει το 2% της κρατικής Aramco, της πιο κερδοφόρας εταιρείας στον κόσμο, σε εγχώρια εισαγωγή στις 11 Δεκεμβρίου, ανέφεραν πηγές του  Reuters.
Η προσέγγιση έρχεται καθώς η Petronas, επίσημα γνωστός ως Petroliam Nasional Bhd, βρίσκεται κοντά την έναρξη εμπορικών πράξεων σε ένα διυλιστήριο και πετροχημικό έργο 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατασκευάστηκε από κοινού με την Aramco στη νότια Μαλαισία.
"Πρόσφατα μας προσσέγγισαν εκπρόσωποι της Saudi Aramco για να εξετάσουμε τη συμμετοχή του Petronas στην αρχική άσκηση δημόσιας προσφοράς", δήλωσε στο Reuters η Petronas.
"Ωστόσο, δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια επί του θέματος αυτή τη στιγμή."
Η πολύ δημοφιλής IPO της Aramco καθυστέρησε, καθώς οι σύμβουλοι διαπραγμάτευσης δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσελκυσθούν επενδυτές όπως κρατικά επενδυτικά ταμεία.
Η Aramco  νωρίτερα είχε απευθυνθεί στην Abu Dhabi Investment Authority, το GIC της Σιγκαπούρης και άλλα κρατικά επενδυτικά ταμεία για να επενδύσει στο εγχώριο σκέλος της εισαγωγής της.
Η κρατική εταιρεία επενδύσεων του Αμπού Ντάμπι Mubadala Investment Co έχει επίσης προσεγγιστεί από τους συμβούλους της Aramco.
Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον του για την IPO της Aramco, το Μαλαισιανό ταμείο κρατικών επενδύσεων Khazanah Nasional Bhd δήλωσε στο Reuters ότι «δεν έχει επενδύσεις στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης